ΚΑΒΑΛΑ — 22 Αυγούστου 2012
  • Views161

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=wHhR4oinhFA[/tube]

Προς την ολοκλήρωση του βαίνει η διαδικασία προμήθειας και παροχής στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των βιβλίων για την νέα σχολική χρονιά σύμφωνα με τον διευθυντή κ. Χεριστανίδη. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει εκδώσει η σχολική επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Καβάλας, η διανομή βιβλίων στα σχολεία του δήμου θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 3 έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου. Από τις 3 ως και τις 5 Σεπτεμβρίου θα μοιραστούν τα βιβλία στα δημοτικά σχολεία της πόλης αλλά και σε αυτό της Νέας Καρβάλης. Τις υπόλοιπες ημέρες θα διανεμηθούν βιβλία στα δημοτικά σχολεία των υπόλοιπων οικισμών του δήμου Καβάλας.

Μεγάλα ερωτηματικά γεννά η καθυστέρηση που παρατηρείται από το κεντρικό κράτος στη καταβολή των απαιτούμενων δόσεων για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης για τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Ήδη, όπως είχε αναφερθεί και τις προηγούμενες ημέρες μέσα από τις εκπομπές του σταθμού μας, η σχολική επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου προτίμησε, αντί να προμηθευτεί επιπλέον πετρέλαιο, όπως έκανε η αντίστοιχη επιτροπή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (με συνέπεια τα αποθέματα πετρελαίου θέρμανσης στα δημοτικά σχολεία -οι απαιτήσεις των οποίων δεν είναι, άλλωστε, ιδιαίτερα μεγάλες σε πετρέλαιο θέρμανσης- να επαρκούν πλέον μέχρι τον Δεκέμβριο) να εξοφλήσει τους προμηθευτές με τα χρήματα που είχε πάρει από τις τακτικές επιχορηγήσεις των προηγούμενων μηνών. Πλέον η επιτροπή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένει με αγωνία να λάβει από το κράτος τα οφειλόμενα των δύο τελευταίων τριμήνων, για να προμηθευτεί πετρέλαιο ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου. Οι απαιτήσεις των γυμνασίων και των λυκείων, πάντως, είναι πολύ μεγαλύτερες από αυτές των δημοτικών σχολείων (χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του ΕΠΑ.Λ. Καβάλας, το οποίο “καίει” περί τους 10 τόνους πετρελαίου μηνιαίως).

Δεν φαίνεται πάντως να επιβεβαιώνεται η φήμολογία που αναπτύχθηκε γύρω από το πότε θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ ΤΕΙ καθώς μάλλον απομακρύνεται το ενδεχόμενο να ανακοινωθούν αυτή την εβδομάδα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments