ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 22 Ιουλίου 2013
  • Views160

Χτύπησαν τον υπεύθυνο του παρκινγκ γιατί δεν ήθελαν να πληρώσουν

Χθες το απόγευμα στο παρκινγκ του Τελωνείου άγνωστοι χτύπησαν τον υπεύθυνο προκειμένου να φύγουν και να μη πληρώσουν για τη στάθμευση των αυτοκινήτων τους. Επρόκειτο για μια μεγάλη παρέα ανδρών, με 4 οχήματα. Αυτά ήταν στο παρκινγκ από το Σάββατο. Χθες το απόγευμα η παρέα πήγε στο παρκινγκ να πάρει τα αυτοκίνητα και να αναχωρήσει. Δύο οχήματα πλήρωσαν κανονικά, τα άλλα δύο το απέφυγαν. Στο σημείο έσπευσε ο υπεύθυνος. Ένα εκ των δύο οχημάτων τον παρέσυρε και τον έριξε στο έδαφος. Ο υπεύθυνος υποστηρίζει ότι ευρισκόμενος στο έδαφος δέχθηκε χτυπήματα από την ίδια παρέα. Όλα αυτά καταγράφηκαν από την κάμερα του παρκινγκ. Το γεγονός καταγγέλθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας, όπου δόθηκαν στα στοιχεία του ενός εκ των δύο αυτοκινήτων των δραστών.

Έντονο το φαινόμενο διαρρήξεων οχημάτων στην παραλιακή Εγνατία

Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες πολιτών που βρίσκονται σε σύντομες διακοπές ή για ένα απλό καλοκαιρινό μπάνιο στην παραλιακή Εγνατία. Από τα λουτρά των Ελευθερών και ανατολικότερα καταγγέλθηκε ότι δρα σπείρα που στοχεύει σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Η σπείρα δρα όλες τις ώρες, του 24ωρου. Κυρίως μεσημέρι, που η κίνηση στις ακτές της παραλιακής Εγνατίας είναι μεγαλύτερη.
Ο τρόπος που δρουν είναι πάντα ο ίδιος. Σπάζουν το τζάμι του παραθύρου του αυτοκινήτου, παίρνουν μέσα από αυτό, ότι βρούνε.
Επισκέπτες της περιοχής ή και μόνιμοι παραθεριστές, υποστηρίζουν ότι παρά το ότι έχουνε δώσει στην αστυνομία πάρα πολλά στοιχεία για το περιστατικό, οι έρευνες της αστυνομίας δεν έχουν ακόμη αποδώσει.
Αστυνομικοί βρέθηκαν στην περιοχή, αλλά όση περίμεναν να επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό δεν συνέβη τίποτα.
Σύμφωνα με θύματα τέτοιων περιστατικών τα άτομα της σπείρας είναι τρία. Δύο άντρες και μία γυναίκα. Κινούνται με αυτοκίνητο στο όλο το μήκος της παραλιακής Εγνατίας, κυρίως από τα λουτρά των Ελευθερών προς την Καβάλα, προσπαθώντας να εντοπίσουν τον επόμενό τους στόχο.

Στον ανακριτή η βούλγαροι για τα πλαστά χαρτονομίσματα

Σήμερα θα οδηγηθούν στον ανακριτή Καβάλας οι τρεις βούλγαροι που συνελήφθησαν στο κέντρο της πόλης, την προηγούμενη εβδομάδα, κατηγορούνται για διακίνηση πλαστών χαρτονομισμάτων. Θυμίζουμε ότι επιχείρησαν να χρησιμοποιήσουν τα πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ σε περίπτερο στην παραλία. Ο περιπτεριούχος κατάλαβε την πλαστότητα του χαρτονομίσματος και τους το επέστρεψε. Περίπου το ίδιο έγινε σε παρακείμενη καφετέρια. Όμως ο σερβιτόρος ενώ από τη μια αναγνώρισε ότι το χαρτονόμισμα ήταν πλαστό και ζήτησε ένα άλλο, τους έδωσε τα ρέστα των 85 ευρώ. Οι βούλγαροι έδωσαν 2ο χαρτονόμισμα πλαστό κι αυτό, στον σερβιτόρο, που ούτε αυτό το δέχτηκε. Τότε τράπηκαν σε φυγή. Συνελήφθησαν και συνολικά βρέθηκαν στην κατοχή τους και σε τσαντάκι μέσα στο αυτοκίνητό τους, 44 πλαστά χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι βούλγαροι περίπου αποδέχονται την κατηγορία, δηλώνοντας ότι πήραν τα χαρτονομίσματα από τη Βουλγαρία, από άγνωστο άτομο και ήρθαν στην Καβαλα για διακοπές.

Έκλεψε κινητό στην πλαζ Μυρωδάτου αλλά το μετάνιωσε

Αποτυχημένη ήταν η απόπειρα νεαρού ημεδαπού να κλέψει ένα κινητό στην παραλία του Μυρωδάτου, το απόγευμα της Κυριακής.
Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 μ.μ. όταν ο νεαρός επιχείρησε να εκμεταλευτεί τη στιγμιαία απουσία ενός άνδρα από την παρέα του στις ξαπλώστρες παραλιακού bar, δίπλα στο γήπεδο του Beach Volley. Ο δράστης της απόπειρας κλοπής πήρε το smart phone και επιχείρησε να ξεφύγει . Όμως έγινε αμέσως αντιληπτός από τον κάτοχο του κινητού και αμέσως η παρέα του άρχισε να τον κυνηγά. Σε δευτερόλεπτα, το νεαρό άρχισαν να τον κυνηγούν όλοι οι λουόμενοι του συγκεκριμένου bar.
Πολύ γρήγορα τον ακινητοποίησαν, του έριξαν μερικές «ψιλές»και αναγκάστηκε να δώσει πίσω το κινητό στον κάτοχο. Η σκηνή ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακή αφού στην πλαζ σηκώθηκε σύννεφο σκόνης από τους λουόμενους που έτρεχαν. Μετά την επιστροφή της συσκευής, οι λουόμενοι άφησαν το νεαρό επίδοξο κλέφτη να φύγει, χωρίς να καλέσουν τις αρχές.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments