ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 22 Ιουλίου 2013
  • Views161

Το πέμπτο του μετάλλιο στις τελευταίες τέσσερις διοργανώσεις κατέκτησε ο κορυφαίος σύγχρονος Έλληνας αθλητής Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος θριάμβευσε και πάλι στα 10 χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σανγκάης, διατώντας τον τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δύο χρόνια.
Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε μπροστά από τον Γερμανό Τόμας Λουρτς και τον Τυνήσιο Ουσάμα Μελούλι.
«Τρελή» χαρακτήρισε τη σημερινή κούρσα ο Γιαννιώτης και είχε δίκιο. Ο ταχύτατος Μελούλι έφυγε από την αρχή μπροστά, όπως είχε κάνει και πέρυσι στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, μόνο που άλλα τα νερά της λίμνης και άλλα της θάλασσας, έστω και του απάνεμου λιμανιού της Βαρκελόνης. Την ώρα που ο Τυνήσιος (ο οποίος πριν δύο μέρες είχε κάνει και 5χλμ., τα οποία κέρδισε) καταπονείτο κολυμπώντας μόνος του μπροστά, ο Γιαννιώτης, ο Λουρτς και άλλοι έμπειροι αθλητές έμεναν πιο πίσω, στο κυρίως γκρουπ της κούρσας. Στα 2.5χλμ. ο Γιαννιώτης ήταν 46ος (!), περίπου 20΄΄ πίσω από τον προπορευόμενο Μελούλι, ενώ στα μισά του αγώνα είχε ανέβει 23ος, πλησιάζοντας την κορυφή στα εννέα δευτερόλεπτα.
Ο Γιαννιώτης έμεινε για ακόμη δυόμισι χιλιόμετρα στο γκρουπ των πρωτοπόρων και στο σημείο εκείνο ξεκίνησε την επίθεσή του. Ανέπτυξε πολύ μεγάλη ταχύτητα και πέρασε μπροστά, αφήνοντας στα 8χλμ. περίπου τρία μήκη σώματος πίσω του τον Μελούλι και τον Γάλλο Νταμιάν Κατέν-Βιντάλ, τους μόνους που είχαν καταφέρει να τον ακολουθήσουν. Αν και αργότερα τον πλησίασαν, ο Ελληνας πρωταθλητής δεν έχασε ποτέ την πρωτοπορία και τον έλεγχο της κούρσας και στα τελευταία 500 μέτρα «άνοιξε» ξανά τη διαφορά. Την ίδια στιγμή ο πολύπειρος Τόμας Λουρτς ανέβαινε εντυπωσιακά, περνούσε σαν σταματημένους τον Τυνήσιο και τον Γάλλο, αλλά ήταν πια πολύ αργά για να διεκδικήσει την πρώτη θέση. Ο Γιαννιώτης ακούμπησε πρώτος στον τερματισμό, 2.7 δευτερόλεπτα μπροστά από τον Γερμανό, και ανέβασε ξανά την ελληνική σημαία στον ψηλότερο ιστό.
Ο Αντώνης Φωκαϊδης, που επίσης συμμετείχε στην κούρσα, προσπάθησε όσο μπορούσε να κρατηθεί στο γκρουπ των πρωτοπόρων, όμως δεν είχε δυνάμεις να ακολουθήσει τις συνεχείς αλλαγές ρυθμού και τερμάτισε 32ος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments