ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 14 Φεβρουαρίου 2012
  • Views120

Όλοι θα θυμάστε ότι, στην αρχή της σχολικής χρονιάς, το υπουργείο Παιδείας είχε αναγκαστεί να διανείμει φωτοτυπίες των διδακτικών βιβλίων, για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και DVD τα οποία περιείχαν τα διδακτικά βιβλία σε ψηφιακή μορφή. Η δικαιολογία που είχε προβάλλει το υπουργείο Παιδείας ήταν ότι ο διαγωνισμός που είχε προκηρυχθεί για το χαρτί που θα χρησιμοποιείτο για την εκτύπωση των σχολικών βιβλίων είχε επαναπροκηρυχθεί λόγω ενστάσεων από μέρους των εταιρειών που συμμετείχαν σε αυτόν, και για αυτό τον λόγο σημειώθηκε η καθυστέρηση στην εκτύπωση των σχολικών βιβλίων.

Το θέμα αυτό είχε, προς στιγμήν, ξεχαστεί, καθώς οι μήνες περνούσαν (Αρχικά, βέβαια, είχε προκαλέσει σάλο, και μάλιστα απετέλεσε και το αντικείμενο μιας ιδιαίτερα έξυπνης φάρσας από τους συντελεστές της ραδιοφωνικής εκπομπής του Real FM “Ελληνοφρένεια”).

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=RMdRLgWaSNg[/tube]

Ένα έγγραφο, όμως, του υπουργείου Εσωτερικών έφερε ξανά στο προσκήνιο τις φωτοτυπίες των βιβλίων, και μάλιστα με τρόπο εντελώς ξαφνικό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το έγγραφο αυτό (το οποίο και διαβιβάστηκε στην Βουλή), το υπουργείο Εσωτερικών δηλώνει ότι κατεβλήθη στους δήμους το ποσό των δύο εκατομμύρια ευρώ για να καλυφθούν οι δαπάνες των φωτοτυπιών των σχολικών βιβλίων!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Τάσο Γιαννίτση, το υπουργείο ζήτησε από τους επικεφαλής των δήμων όλης της χώρας να συνεργαστούν άμεσα με τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης και να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να καταστεί δυνατή η έγκαιρη διανομή του απολύτως αναγκαίου εκπαιδευτικού υλικού σε όλα τα σχολεία. Στη συνέχεια, ο κ. Γιαννίτσης αναφέρει τα εξής:

Κατόπιν αυτού και μετά την αποστολή των απαιτούμενων οικονομικών στοιχείων από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης, το υπουργείο μας προέβη στην εφάπαξ κατανομή ποσού 2.000.000 ευρώ στους δικαιούχους δήμους. […] το συγκεκριμένο ποσό εξασφαλίστηκε από μεταφορά πίστωσης στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και από το υπουργείο Οικονομικών.

Το θέμα ανακινήθηκε από μια ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας της ΝΔ Νίκου Νικολόπουλου, ο οποίος είχε τονίσει ότι:

Ξοδέψαμε για να φωτοτυπήσουμε τα πρώτα κεφάλαια των βιβλίων, όσα χρήματα πήραμε από την Κύπρο, στην οποία πουλήσαμε, φέτος, για πρώτη φορά, τα κανονικά βιβλία, σε ποσοστό 40%.

Η ερώτηση αυτή κατατέθηκε τόσο στο υπουργείο Εσωτερικών όσο και σε αυτό της Παιδείας, από το οποίο και αναμένεται απάντηση.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments