• Views140

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=AraGKeCs_zM[/tube]

Να συνεχιστεί η είσπραξη του ειδικού τέλους ακινήτου μέσω της ΔΕΗ και το 2013 εισηγήθηκε στην κυβέρνηση ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Η εισήγηση του κ. Στουρνάρα προς τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση είναι η διαδικασία της είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων να παραμείνει μέχρι το τέλος του έτους, ενδεχομένως πιο «ήπιας» μορφής, αφού «ο εισπρακτικός μηχανισμός της ΔΕΗ δημιουργεί σιγουριά». «Η εισήγηση του υπουργού είναι σε ρεαλιστική βάση», συνέχισαν οι πηγές του υπουργείου οικονομικών, επικαλείται το ΑΜΠΕ, προκειμένου να σχεδιαστεί ένας πολύ καλός μηχανισμός είσπραξης του ενιαίου φόρου στα ακίνητα από 01/01/2014.

«Βολές» στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για είσπραξη και το 2013 του τέλους ακινήτων, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. «Παρά την προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα, τα σχέδια για διατήρηση του χαρατσιού της ΔΕΗ δείχνουν για μια ακόμη φορά την πλήρη πολιτική αναξιοπιστία μιας κυβέρνησης έρμαιο στους δανειστές», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Τελικά η κατάργηση του ειδικού τέλους ακινήτων, που παρουσιαζόταν ως κόκκινη γραμμή μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης, είναι η εισήγηση του ίδιου του υπουργού Οικονομικών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Από 2 έως και 6 φόρους συνολικού ύψους 6,7 δισ. ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν φέτος 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να έχει συμφωνήσει με την τρόικα για να μην καταργηθεί για το έτος 2013 το «χαράτσι», που επιβάλλεται στα ηλεκτροδοτούμενα κτίσματα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας υπέκυψε στις πιέσεις των δανειστών να συνεχιστεί η υπέρμετρη φορολογική επιβάρυνση της ακίνητης περιουσίας εκατομμυρίων –ήδη υπερχρεωμένων- Ελλήνων πολιτών με το άδικο «χαράτσι», θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτό θα διασφαλίσει και για το 2013 την είσπραξη εσόδων συνολικού ύψους 3 δισ. ευρώ από την φορολογία της κατοχής ακινήτων!

Εν μέσω ογκωδέστατων διαδηλώσεων των ευρωπαίων συνδικάτων στις Βρυξέλλες, συνεδρίασαν χθες οι 27 προσπαθώντας να δώσουν μια απάντηση στην πρόκληση της ανάπτυξης και της απασχόλησης. Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ μπήκε στο Συμβούλιο προειδοποιώντας ότι δεν αποκλείει κοινωνική εξέγερση στην Ευρώπη αν δεν βρεθεί μια λύση, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε το σώμα των αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων να καταλήξει σε ένα «ευχολόγιο». Αυτό έγινε ιδιαίτερα αντιληπτό από την άνευρη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι πρόεδροι Μπαρόζο και Βαν Ρόμπεη μετά το πέρας των εργασιών. Ο πρωθυπουργός σε μια έντονη παρέμβαση κατά τη διάρκεια της συζήτησης των 27 ζήτησε «να γίνουν οι δεσμεύσεις πράξη», όσο είναι καιρός και να επανασχεδιαστεί η κατανομή κοινοτικών κονδυλίων που πάνε σε δευτερεύουσες κατευθύνσεις ώστε να στηριχθεί η νεανική απασχόληση. Ο Α.Σαμαράς υπενθύμισε στους συνομιλητές του ότι «φαινόμενα τύπου Γκρίλλο», πλήρους άρνησης των πάντων, εμφανίζονται ακριβώς λόγω της πίεσης της ανεργίας στη νεολαία και ο μόνος τρόπος να ανατραπούν είναι να ανατραπεί πρώτα η νεανική ανεργία.

Με την κατηγορηματική διαβεβαίωση του υφυπουργού Παιδείας, Θεόδωρου Παπαθεοδώρου, πως η αξιολόγηση στη σχολική εκπαίδευση δεν πρόκειται να έχει τιμωρητικό χαρακτήρα ή να οδηγήσει στη μείωση της χρηματοδότησης των υποβαθμισμένων εκπαιδευτικά σχολικών μονάδων, ολοκληρώθηκε στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την Αρχή Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής και επί των άρθρων από τα κόμματα της συμπολίτευσης.

Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σε εκλογική επιρροή και παράσταση νίκης και βελτίωση της δημοτικότητας του Αλέξη Τσίπρα δείχνει το νέο Βαρόμετρο της Public Issue για τον ΣΚΑΙ, με την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, ωστόσο, να διατηρεί το προβάδισμα έναντι μίας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Στην εκλογική επιρροή, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 29,5%, έναντι 28,5% της Νέας Δημοκρατίας, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 8%, το ΠΑΣΟΚ με 7,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, ενώ 5% συγκεντρώνουν τα λοιπά κόμματα. Ο Αντώνης Σαμαράς διατηρεί τα πρωτεία στον τομέα της καταλληλότητας, ενώ άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία της δημοσκόπησης είναι η άνοδος του ρεύματος που λέει καμία παράταξη από τις δύο, αλλά και η υποχώρηση του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments