ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 17 Μαΐου 2013
  • Views120

Να διατηρήσει την ψυχραιμία του συνέστησε στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Φ. Κατσίγιαννης, καθώς ο πρώην υπουργός αντιδρούσε στις ερωτήσεις που υπέβαλε η Πολιτική Αγωγή στον μάρτυρα, στέλεχος του ΣΔΟΕ.

«Να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας γιατί μπορεί να ακουστούν και πράγματα χειρότερα από δω και πέρα. Καταλαβαίνω την ταλαιπωρία σας. Διατήρηστε όμως την ψυχραιμία σας για να βοηθήσετε τη θέση σας. Εδώ κρέμεται η ζωή και η ελευθερία σας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κατσίγιαννης.

Ο βασικός κατηγορούμενος αντιδρούσε στις ερωτήσεις των δικηγόρων του Δημοσίου προς τον μάρτυρα Νίκο Μαΐτο σχετικά με την έρευνα της υπηρεσίας του.

Ο μάρτυρας, προϊστάμενος του ΣΔΟΕ, που συνεχίζει την κατάθεση του, επισήμανε ότι στην περίπτωση της αγοράς του ακινήτου στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι ο κ.Τσοχατζόπουλος, που φαίνεται ότι πλήρωνε ενοίκιο για την Αρεοπαγίτου, προχώρησε στην αγορά του σπιτιού στο όνομα της συζύγου χωρίς να υπάρξει συμβόλαιο ούτε προσύμφωνο με τον εκπρόσωπο της εταιρείας Nobilis που φαινόταν ιδιοκτήτρια.

«Εάν υπολογίσουμε τις δαπάνες από τότε που αγοράστηκε έως και τότε που πωλήθηκε -είπε ο μάρτυρας-, το σύνολο είναι γύρω στο 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ποια ήταν τα έσοδά του; 650.000 και τα ενοίκια 78.000. Είχε ζημία ο ιδιοκτήτης! 800.000 ευρώ ζημία».

Το στέλεχος του ΣΔΟΕ κατέθεσε επίσης ότι τιμολόγια για τις επισκευαστικές εργασίες στο σπίτι είχαν εκδοθεί στο όνομα Παναγιώτης Παπαλιάκος, πρόσωπο ανύπαρκτο. ‘Όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, Παπαλιάκου ήταν το επώνυμο της πρώην συζύγου του αδελφού της Βίκυς Σταματη, Παναγιώτη Σταμάτη και ότι όταν τον ρώτησαν γιατί χρησιμοποίησε αυτό το όνομα «δεν το δικαιολόγησε».

Ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, Αλέξης Κούγιας, υπέβαλε ένσταση ώστε να παρίσταται, αλλά να μην έχει τον λόγο ο αναπληρωτής Εισαγγελέας Παν. Παναγιωτόπουλος, εφόσον παρίσταται η τακτική κ. Αδειλινη.

Οι στιγμές έντασης συνεχίστηκαν όταν η ένσταση απερρίφθη, αλλά ο κ. Κούγιας επέμεινε δηλώνοντας ότι ο τρίτος συνήγορος της Σταμάτη παραιτήθηκε και επομένως στην περίπτωσή της, βάσει του νόμου ζήτησε να μην έχει τον λόγο ο αναπληρωτής εισαγγελέας. Και το αίτημα αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο, ενώ ο κ. Παναγιωτόπουλος όταν του δόθηκε ο λόγος για να ρωτήσει τον μάρτυρα σχολίασε σκωπτικά λέγοντας “τι ποσόστωση στις ερωτήσεις έχω κ. Πρόεδρε».

Νωρίτερα στη διακοπή, όταν ο κ. Κούγιας είπε στον αναπληρωτή εισαγγελέα ότι η ένσταση του είναι δικονομικής τάξης και δεν ενέχει προσωπικό στοιχείο, ο κ. Παναγιωτόπουλος του απάντησε «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω μέλι».

Το δικαστήριο έχει διακόψει την συνεδρίασή του για περίπου μια ώρα μετά από τηλεφώνημα για βόμβα ,γεγονός που σχολίασε ο πρόεδρος: «Ε! Θα τα έχουμε και αυτά, τι να κάνουμε;».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments