ΞΑΝΘΗ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 30 Απριλίου 2012
  • Views142

Στην Ξάνθη βρέθηκε το Σάββατο το απόγευμα ο πρώην Υπουργός επί Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα της Λούκας Κατσέλη Κοινωνική συμφωνία, Χάρης Καστανίδης στα πλαίσια των προεκλογικών του υποχρεώσεων.

Παράλληλα ο Χ. Καστανίδης παρουσίασε τον μοναδικό υποψήφιο στην Ξάνθη Δ. Τριανταφυλίδη.

Στην συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφερε τους λόγους ίδρυσης του νέου πολιτικού φορέα λέγοντας πώς πρέπει να υπάρξει μία φωνή αντίστασης στην Βουλή η οποία ψηφίζει νόμους ερήμην του Ελληνικού λαού.

Ένας άλλος λόγος ίδρυσης της «Κοινωνικής Συμμαχίας» είναι να γίνουν διαπραγματεύσεις χωρίς φοβικά σύνδρομα με σκοπό να προωθηθούν αξιόπιστες λύσης με βάση την κοινωνική συνοχή.

Σκοπός της συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία τόνισε είναι η ανασύνταξη των δημοκρατικών δυνάμεων και ενός νέου προοδευτικού κυβερνητικού συνασπισμού.

Στην συνέχεια τόνισε ότι ο Παπανδρέου και ο Σαμαράς έχουν υπογράψει για να φτάσουν οι μισθοί τους μισθούς των Βαλκανικών Χωρών και σημείωσε πώς όλες αυτές τις συμφωνίες δεν μπορούμε να τις ακυρώσουμε γιατί είναι νόμος του κράτους, όμως μπορούμε να τις αντικαταστήσουμε με ισοδύναμα ποσά που θα προκύψουν από την περικοπή κονδυλίων.

Σαν παράδειγμα έφερε πώς αν καταργηθούν οι φορολογικές εισφορές των τραπεζών θα προκύψει ισοδύναμο ποσό για να μην μειωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί. Επίσης τόνισε ότι κάθε χρόνο το ΥΠΕΞ χρηματοδοτεί με ποσό 45 εκ. ευρώ τις ΜΚΟ όπου το αποτέλεσμα των δράσεων τους είναι αμφίβολα. Αυτό αμέσως σημείωσε, είναι το επίδομα των πολυτέκνων που έκοψε η Κυβέρνηση.

Στην συνέχεια ανέφερε ότι το πρόγραμμα Κατσέλη δεν υλοποιήθηκε γιατί οι πιέσεις και οι εκβιασμοί από ξένα και εγχώρια συμφέροντα ήταν πολύ μεγάλες.

Προσπάθεια θα γίνει, όπως είπε, όταν η ψήφοι των πολιτών στείλουν το κόμμα της «Κοινωνικής Συμφωνίας» στην Βουλή και με την συμμετοχή του στην όποια κυβέρνηση να επικρατήσει επιτέλους στην Ελλάδα η αξιοπρέπεια για τους πολίτες της και να ισχύσουν οι αρχές τις δικαιοσύνης.

Μιλώντας για το πρώτο μνημόνιο που και αυτός ως Υπουργός συνυπέγραψε ανέφερε ότι δεν γινόταν διαφορετικά γιατί ήδη οι αγορές δεν μας δάνειζαν και η στάση πληρωμών ήταν θέμα ημερών. Όταν όμως κλήθηκε αυτός και η κυρία Κατσέλη και τα πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ τα οποία τώρα απαρτίζουν την Κοινωνική Συμφωνία να συνυπογράψουν το δεύτερο μνημόνιο τότε είπαν όχι δεν πάει άλλο. «Επιμέναμε τότε ότι έπρεπε να προσφύγουμε στο πρόγραμμα στήριξης αλλά με κοινωνικά κριτήρια. Κανένας δεν μας άκουγε. Ο Β. Βενιζέλος και ο Α. Σαμαράς αντί να διαπραγματευτούν τα παρέδωσαν όλα και υπάρχουν ρυθμίσεις στο μνημόνιο για τα επόμενα 40 χρόνια και αυτές θα αρχίσουν να υλοποιούνται από την 7η Μαΐου. Λένε ψέματα στον Λαό. Του κρύβουν την αλήθεια».

Τέλος απαντώντας στο ερώτημα γιατί στήριξε το δημοψήφισμα είπε ότι αν αυτό γινόταν τον Φεβρουάριο θα ασκείτο πίεση προς την Βουλή και στους δανειστές μας προκειμένου να γίνουν με καλλίτερους όρους οι όποιες συμφωνίες με τους δανειστές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΣ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments