ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 05 Οκτωβρίου 2012
  • Views209

Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου φαίνεται πως αποχαιρετά οριστικά την Ελλάδα και εγκαθίσταται μόνιμα στις ΗΠΑ, τη χώρα όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Μετά την πανηγυρική επανεκλογή του στην προεδρία της Σοσιαλιστικής Διεθνούς στο Κέιπ Τάουν, ο πρώην πρωθυπουργός προσελήφθηκε στο Harvard Kennedy School ως επισκέπτης καθηγητής. Xθες μάλιστα, το όνομά του έκανε την εμφάνισή του στο επίσημο site του ιδρύματος ως μέλος του μόνιμου προσωπικού του ιδρύματος.

Το όνομά του βρίσκεται στον επίσημο κατάλογο των καθηγητών του φημισμένου πανεπιστημίου, στο οποίο λειτουργεί και το παγκόσμιο πρόγραμμα υποστήριξης εκλεγμένων ηγετών, το Global Public Leaders Program, το οποίο ενισχύει οικονομικά η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου και -σε συνεργασία και με το ίδρυμα Μπιλ Κλίντον- έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα σε εκλεγμένους ηγέτες, μετά την αποχώρηση από το αξίωμά τους, να συνεχίσουν να προσφέρουν.

Ο κ. Παπανδρέου έχει δηλώσει τη νέα του διεύθυνση, τα τηλέφωνα και e-mail στην Αμερική, ενώ φουντώνουν και οι φήμες που τον θέλουν να έχει ενταχθεί στο επιτελείο για την προώθηση της υποψηφιότητας Ομπάμα μετά τις επαφές που είχε στο συνέδριο των Δημοκρατικών στη Βόρεια Καρολίνα.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments