ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 03 Δεκεμβρίου 2012
  • Views168

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=quJXBXgP9A4[/tube]

Από την τσέπη τους και για άγνωστο χρονικό διάστημα, θα πληρώνουν και πάλι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΠΥ τα φάρμακά τους, σε εφαρμογή σχετικής απόφασης του Πανελληνίου φαρμακευτικού Συλλόγου. Οι φαρμακοποιοί το Σάββατο κατά τη συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου αποφάσισαν να συνεχίσουν να μην εκτελούν τις συνταγές του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ). Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ασφαλισμένοι στον ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσουν να πληρώνουν μετρητοίς για τις φαρμακευτικές τους δαπάνες και στη συνέχεια να απευθύνονται στο Ταμείο τους, προκειμένου να τους επιστραφεί το ποσό της δαπάνης.

Η Γενική Συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), εκτίμησε τις εξελίξεις και διαπίστωσε ότι συνεχίζεται η «ασυνέπεια πληρωμών του ΕΟΠΥΥ

Με μεγάλη διαφορά αναδεικνύεται πρώτος στην ψηφοφορία για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr οι προεδρικοί συγκεντρώνουν ποσοστό που ξεπερνά το 75% και κερδίζουν πάνω από 200 έδρες στη σύνθεση της νέας Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής.
Το ρόλο της εσωκομματικής αντιπολίτευσης επέλεξε με το «καλημέρα» της ενιαιοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ, το Αριστερό Ρεύμα, το οποίο με τη λίστα που κατέβασε επιβάλλει ένα πολυτασικό κόμμα. Η κίνηση της ηγεσίας του Ρεύματος (Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης κ.ά.), παρότι είχε αντιρρήσεις και στο εσωτερικό του, αιφνιδίασε την ηγεσία της Κουμουνδούρου και καταδεικνύει πόσο δύσκολο είναι το εγχείρημα της ενοποίησης, αλλά και τις εντάσεις που θα υπάρξουν στην πορεία προς το Συνέδριο, ενόψει δηλαδή της διαμόρφωσης των νέων συσχετισμών.

Την αντίθεσή του στο φορολογικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή εκφράζει το ΚΚΕ και καλεί το λαό «να βγει στους δρόμους και να προλάβει αυτό το νομοσχέδιο».
Σε δήλωσή της η Αλέκα Παπαρήγα τονίζει πως «το 45% λέμε ότι πρέπει να είναι η φορολογία των κερδών, τα φυσικά πρόσωπα δεν μπορεί να φορολογούνται με ένα τέτοιο ποσό, που σημαίνει πως ό,τι έχει μείνει, τα ψίχουλα που έχουν μείνει από το μισθό, θα τα πηγαίνουμε στην εφορία. Μιλάμε για μαζική πείνα και εξαθλίωση του λαού».
Η γ.γ. του ΚΚΕ στην ίδια ανακοίνωση τάσσεται κατά των συγχωνεύσεων που προωθεί η κυβέρνηση και συγκεκριμένα για την περίπτωση του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών για το οποίο επισημαίνει πως «για μας η έρευνα πρέπει να γίνεται μόνο από το δημόσιο, να είναι έρευνα που υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας, τις ανάγκες του ανθρώπου και δεν μπορεί να κατατεμαχίζεται σε πολλούς φορείς και μάλιστα να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα».
Mια νέα φορολογική κλίμακα και ένα νέο σύστημα υπολογισμού του φόρου για τα εισοδήματα των μισθωτών και των συνταξιούχων θέτεται στο τραπέζι των συζητήσεων.
Tο υπουργείο Οικονομικών εμμένει στην απόφασή του να καταργηθούν τα πρόσθετα αφορολόγητα ποσά για τα προστατευόμενα παιδιά και προωθεί μια νέα φορολογική κλίμακα για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους και ένα νέο σύστημα υπολογισμού του τελικού φόρου.
Σύμφωνα με το Έθνος και με βάση το τελευταίο σενάριο καθιερώνεται νέα φορολογική κλίμακα με τρεις συντελεστές:
*21% από το πρώτο ευρώ έως 18.000 ευρώ αντί 25.000 ευρώ που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο,
*26% για το κλιμάκιο εισοδήματος από 18.001 έως 26.000 ευρώ αντί 25.001 – 48.000 ευρώ του αρχικού σεναρίου,
*45% και το τμήμα του εισοδήματος άνω των 26.000 ευρώ, ενώ το αρχικό σενάριο προέβλεπε συντελεστή 45% για εισόδημα άνω των 48.000 ευρώ.

Το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ καταργείται και αντικαθίσταται με σταθερή μείωση φόρου 1.950 ευρώ για όλα τα εισοδήματα ανεξαρτήτως ύψους και οικογενειακής κατάστασης του φορολογουμένου.
Το αρχικό σενάριο προέβλεπε η μείωση φόρου των 1.950 ευρώ να είναι σταθερή για εισοδήματα έως 18.000 ευρώ, να μειώνεται για μεγαλύτερα εισοδήματα και να εξαλείφεται στο επίπεδο εισοδήματος των 42.000 ευρώ.

Ξεκινά από σήμερα Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου η καταβολή των συντάξεων του μηνός Δεκεμβρίου και το δώρο Χριστουγέννων στους 784.797 δικαιούχους του ΟΓΑ.
Η πληρωμή θα γίνει με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ.
Η συνολική δαπάνη του Οργανισμού για την καταβολή της σύνταξης και του δώρου ανέρχεται σε 678.198.104 ευρώ.

και εκκρεμούν μια σειρά κρίσιμων ζητημάτων (φορολογία, αναδρομικό rebate κλπ) με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται η φαρμακευτική περίθαλψη και να δυσχεραίνεται η βιωσιμότητα του ελληνικού φαρμακείου».

Οι φαρμακοποιοί ζητούν χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και στήριξη της Δημόσιας Υγείας, αποπληρωμή συνταγών Αυγούστου και Σεπτεμβρίου, αποπληρωμή των παλαιών χρεών 2011 των ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ, χρονοδιάγραμμα πληρωμών για συνταγές Οκτωβρίου- Νοεμβρίου- Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των 60 ημερών που ορίζει ο νόμος, συμψηφισμό με την εφορία, κατάργηση του αναδρομικού rebate (έκπτωση) και επιβολή δίμηνης πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρίες.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments