ΚΟΣΜΟΣ — 26 Ιανουαρίου 2013
  • Views154

Έναντι 18.306 δολαρίων πουλήθηκε σε δημοπρασία μια φωτογραφία της πριγκίπισσας Ναϊάνας, που βρετανικό ταμπλόιντ είχε κρίνει ακατάλληλη για δημοσίευση.

Μάλιστα, η φράση «Not to be… published» (να μην δημοσιευτεί) είναι γραμμένη επάνω στην φωτογραφία και αυτός είναι και ο λόγος που η αξία της φωτογραφίας έφτασε αυτό το ποσό, ενώ κανονικά η τιμή για μια τέτοια φωτογραφία θα ήταν 1.000 δολάρια.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο οίκος RR Auctions of Amherst, η ασπρόμαυρη φωτογραφία έχει διαστάσεις 20Χ25 εκατοστά και τραβήχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Δείχνει την πριγκίπισσα σε σαλέ σε κάποιο βουνό, μάλλον της Γαλλίας, να χαμογελά στην κάμερα ενώ ακουμπάει αναπαυτικά στα γόνατα ενός νεαρού, περίπου συνομήλικου της, ο οποίος διαβάζει ένα βιβλίο.

Στη φωτογραφία φαίνεται ακόμα ένα πρόσωπο και ένα μπουκάλι ουίσκι και στο πίσω μέρος της υπάρχει η ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 1981, δηλαδή δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ του επικείμενου γάμου του πρίγκιπα Κάρολου με την Νταϊάνα Σπένσερ.

Παρόλο που η φωτογραφία δεν δείχνει κάτι που να σοκάρει, αλλά και μόνο το γεγονός ότι τραβήχτηκε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των πριγκιπικών γάμων, έκανε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να αποφασίσουν να μην δημοσιεύσουν την φωτογραφία της Νταϊάνας με έναν άλλο άντρα εκτός από τον Κάρολο.

Ο οίκος δημοπρασιών με έδρα το Νιου Χαμσάιρ διευκρίνισε πως η φωτογραφία προέρχεται από το ιδιωτικό ίδρυμα Caren Archive, το οποίο πριν από επτά χρόνια απέκτησε το φωτογραφικό αρχείο της Daily Mirror.

«Τα βρετανικά μέσα αναγνώρισαν τον νεαρό άντρα: πρόκειται για τον Ανταμ Ράσελ δισέγγονο του πρώην πρωθυπουργού Στάνλεϊ Μπόλντγουιν», αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου, ο οποίος δεν αποκαλύπτει το όνομα του αγοραστή της φωτογραφίας.

diana_logokrisia

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments