ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 10 Απριλίου 2013
  • Views583

Ο Κόκκαλης και ο Σημίτης έχουν ένα κοινό. Οι πατεράδες τους ήταν αριστεροί. Μούρες δυνατές στο κόμμα. Και ο Σωκράτης και ο Κινέζος, δύο τετραετίες πρωθυπουργός, με σχέσεις με Γερμανία.

Σαρώνει σαν επιχειρηματίας ο Κόκκαλης επί Σημίτη. Και επί Σημίτη. Ο Καραμανλής ο μικρός, σαν αντιπολίτευση, χαλάει τον κόσμο. Μιλάει για διαφθορά και χαρακτηρίζει αρχιερέα της διαπλοκής τον Σημίτη. Νο1 νταβατζής για τον Καραμανλή είναι ο Κόκκαλης.

Έρχεται ο καιρός και ο ΟΠΑΠ προκηρύσσει το μεγαλύτερο διαγωνισμό στην Ευρώπη, διεθνή διαγωνισμό, για να οχυρωθεί αμυντικά και ηλεκτρονικά ο οργανισμός στοιχημάτων. Επί Σημίτη. Και εδώ είναι η αποκάλυψη του αποδυτηριάκια: Εντολή του πρωθυπουργού να στηθεί ο διαγωνισμός με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλεισθεί η Ιντραλότ του Κόκκαλη. Ό,τι λέω. Ό,τι διαβάζεις. Και δεν το συζητώ.

Συντάχθηκε με τέτοιες προδιαγραφές ο διαγωνισμός που από χέρι αποκλειόταν να προκριθεί η εταιρεία του Κόκκαλη, που μέχρι τότε δέσποζε στον ΟΠΑΠ. Για να μη χάσει το ματς ο παίκτης, ο Κόκκαλης, καταφέρνει να τραινάρει τη διαδικασία. Με ποια προοπτική; Ο Καραμανλής που θα γίνει σίγουρα πρωθυπουργός δεν το κρύβει ότι θέλει να φάει ζωντανό τον Κόκκαλη. Αφού πρώτα τον ψήσει στα κάρβουνα.

Πρόεδρος στον ΟΠΑΠ με τη ΝΔ στην κυβέρνηση διορίζεται ο κοσμήτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Φιλιππίδης, που λέει στον Καραμανλή: “Να ακυρώσουμε τον διαγωνισμό, διότι είναι στημένος υπέρ του Κόκκαλη!”. Κι έτσι γίνεται. Πώς τα κατάφερε ο… Σωκράτης; Με τους κατάλληλους ανθρώπους παραμύθιασε τον αμερικάνικο κολοσσό G.TECH, τον αντιπαλό του, τον οποίο στην Ελλάδα αντιπροσώπευε ο ορκισμένος εχθρός του Κόκκαλη, ο Φέσσας, ότι έχει γίνει “μεθόδευση” να καταλήξει ο διαγωνισμός στον… Κόκκαλη. Τελικά; Επί Καραμανλή, τη δουλειά του αιώνος την πήρε ο Κόκκαλης(!) χωρίς διαγωνισμό! Είπαμε. Ο άνθρωπος δεν παίζεται.

Να μιλήσουμε χωρίς φόβο και πάθος; Ο πυρήνας του ΟΠΑΠ είναι η ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Αν έφευγε από τον ΟΠΑΠ η εταιρεία του Κόκκαλη, τότε ο ΟΠΑΠ θα είχε καταντήσει ΟΔΙΕ. Μπάχαλο.

Το 1991 επί Μητσοτάκη και Παλαιοκρασά “κρατικοποιείται” ο ΟΠΑΠ και έγινε μία προβληματική ΔΕΚΟ. Τι λέμε; Δεν κάλυπτε ούτε τα λειτουργικά της έξοδα. Επί Σημίτη και Γιάννου Παπαντωνίου ο ΟΠΑΠ γίνεται Α.Ε. και μπαίνει στο χρηματιστήριο. Είπαμε χωρίς φόβο και πάθος.

Επί ΠΑΣΟΚ, επί προεδρίας Κοσκινά, του παληού κολυμβητή του Ολυμπιακού, ο ΟΠΑΠ εξελίσσεται σε σύγχρονη λοταρία, άλλο ότι έγιναν πολλά και διάφορα.

Η Ιντραλότ ιδρύθηκε το 1991 κι όταν μπουκάρει το 1995 στον ΟΠΑΠ η τεχνολογία του ήταν σε επίπεδο γλάστρας. Αυτοκόλλητα και με σάλιο τα δελτία, και το ένα απόκομμα κράταγε ο πράκτορας. Το κράτος φταίει, όχι η ικανότητα του Κόκκαλη να ανταποκριθεί στις ανάγκες του ΟΠΑΠ. Νταβατζής ο Κόκκαλης, διότι υπήχρε το κορίτσι του δρόμου, η ΟΠΑΠ Α.Ε.

Δεν είναι τυχαίο αυτό που έλεγαν. Ότι φταρνιζόταν ο Κόκκαλης και κρυολογούσε ο ΟΠΑΠ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments