ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 21 Μαρτίου 2013
  • Views254

Αυξημένα είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την προστασία της γερμανικής πρεσβείας στην Κύπρο, αλλά και της ολλανδικής πρεσβείας και του φινλανδικού προξενείου.

Τα μέτρα στις τρεις ξένες αποστολές αποφασίστηκαν μετά τις αντιδράσεις στην Κύπρο για τη στάση της Γερμανίας σε σχέση με την απόφαση του Eurogroup, αναφέρει η εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Σημειώνεται ότι την περασμένη Δευτέρα, πολίτες είχαν πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας στη Λευκωσία και κατέβασαν τη σημαία της χώρας από το κτήριο.

Μετά την εξέλιξη αυτή, αλλά και ύστερα από διάβημα των πρεσβειών των χωρών της Ολλανδίας και της Φινλανδίας για το ενδεχόμενο να αποτελέσουν στόχο, έχουν τοποθετηθεί αστυνομικοί φρουροί έξω από τα κτήρια.

Επίσης λήφθηκε απόφαση σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας προχθές, όπως διενεργούνται συνεχώς περιπολίες εκτός από τις τρεις αυτές πρεσβείες και σε άλλους χώρους στους οποίους πιθανόν να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Αυξημένα μέτρα λήφθηκαν και στην κατοικία της πρέσβειρας της Γερμανίας, ενώ γενικά η Αστυνομία βρίσκεται σε εγρήγορση παρόλο που οι διαδηλώσεις βρίσκονται σε κόσμια επίπεδα αφού πρόθεση των διαδηλωτών είναι να σταλούν μηνύματα και όχι να δημιουργήσουν επεισόδια.

Προληπτικά μέτρα λαμβάνονται και έξω από τραπεζικά ιδρύματα σε όλη την Κύπρο τα οποία και θα ενταθούν με το άνοιγμα των τραπεζών.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments