ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 11 Μαΐου 2013
  • Views164

Χιλιάδες πακέτα λαθραίων τσιγάρων εντόπισαν μέσα σε λίγες ώρες οι αστυνομικές υπηρεσίες όλης της χώρας και συνέλαβαν τους διακινητές. Είναι χαρακτηριστικό πως σε μια περίπτωση στη Χαλκίδα μετέφεραν το λαθραίο εμπόρευμα με… ταξί!

Ενας τυχαίος έλεγχος που έκαναν οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. στο ταξί που κυκλοφορούσε στην πόλη της Χαλκίδας με οδηγό έναν 47χρονο Πακιστανό και επιβάτη έναν 30χρονο Αφγανό, αποκάλυψαν 150 κούτες με συνολικά 1.500 πακέτα τσιγάρων που ήταν κρυμμένα στο πορτ μπαγκάζ! Τα πακέτα δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και δεν αναγραφόταν η χώρα προέλευσης και κατασκευής των τσιγάρων.

Οι δυο αλλοδαποί ισχυρίστηκαν ότι τα είχαν προμηθευτεί το απόγευμα της Πέμπτης από έναν αλλοδαπό σε περιοχή της Αττικής και σκόπευαν να τα διακινήσουν στην Χαλκίδα. Το ταξί που ανήκει σε Ελληνίδα από την Αθήνα κατασχέθηκε ως μέσο μεταφοράς λαθραίων προϊόντων και τα τσιγάρα θα σταλούν στο Τελωνείο Χαλκίδας για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι, ενώ οι διακινητές οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

*** Μετά από κατάλληλη επιχείρηση που εκτελέστηκε ταυτόχρονα σε δυο χωριά της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης, οι αστυνομικοί του τμήματος Φερών συνέλαβαν δυο μέλη κυκλώματος που διακινούσαν μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Στο σπίτι του 40χρονου κατασχέθηκαν 180 πακέτα και σε αυτό ενός 53χρονου άλλα 1.210 πακέτα για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί στο δημόσιο οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Τα λαθραία τσιγάρα εστάλησαν στο αρμόδιο Τελωνείο και οι δράστες παραπέμφθηκαν στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης.

*** Οι πληροφορίες που είχαν οι αστυνομικοί της Ασφαλείας ότι ένας 65χρονος διακινεί λαθραία τσιγάρα στο Πλατύ και την Αλεξάνδρεια Ημαθίας, αποδείχθηκαν σωστές όταν σταμάτησαν για έλεγχο το αυτοκίνητό του. Μέσα, βρήκαν 250 πακέτα διαφόρων μαρκών τα οποία δεν έφεραν ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και τα έστειλαν στο Τελωνείο Βέροιας για τον καταλογισμό των διαφυγόντων δασμών. Ο διακινητής παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

*** Μέσα στο κατάστημα όπου εργαζόταν φύλαγε 157 πακέτα τσιγάρων για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί στο δημόσιο, ένας 66χρονος που έπεσε στα χέρια αστυνομικών της Ο.Π.Κ.Ε. στην Καβάλα και οδηγήθηκε στην εισαγγελέα της πόλης.

*** Ένας 41χρονος Πακιστανός συνελήφθη στην Κόρινθο από αστυνομικούς της Ασφαλείας που τον σταμάτησαν για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι μετέφερε 120 πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments