ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 05 Αυγούστου 2013
  • Views230

Σε εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και νυχτερινά κέντρα  στην Κασσανδρεία Χαλκιδικής προχώρησαν μικτά κλιμάκια της Αστυνομίας, μία μέρα μετά την πανελλήνια κατακραυγή για το “λουκέτο” που μπήκε και βγήκε στο κατάστημα που εμφανιζόταν ο Πάνος Κιάμος, στην ίδια περιοχή.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στόχος ήταν η αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών που συνδέονται με την εφαρμογή της νομοθεσίας σε επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε συνδυασμό με την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, της ανασφάλιστης και αδήλωτης εργασίας και των διατάξεων που αφορούν γενικότερα στα θέματα του τουρισμού.

Συνολικά βεβαιώθηκαν 67 παραβάσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων συνδέονται με την απουσία αστυνομικών αδειών εργασίας και πιστοποιητικών υγείας, ενώ συνελήφθησαν οκτώ άτομα.

Περαιτέρω, βεβαιώθηκαν παραβάσεις για διοικητικά και φορολογικά ζητήματα, κατανάλωση αλκοολούχων ποτών από ανήλικους, στέρηση αδείας λειτουργίας, ανασφάλιστη εργασία κ.ά.

Σε ό,τι αφορά τους συλληφθέντες, τέσσερις εξ αυτών κατηγορούνται για στέρηση αδείας λειτουργίας, ενώ οι υπόλοιποι για διατάραξη κοινής ησυχίας, τροποποίηση υγειονομικών όρων λειτουργίας σε κατάστημα, παραβίαση ωραρίου λειτουργίας κι ένας για καταδικαστική απόφαση.

Συνολικά ελέγχθηκαν 246 άτομα και 108 οχήματα. Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί από την Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής και από Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδας. Επιπλέον συμμετείχε κλιμάκιο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments