ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ — 02 Ιουνίου 2013
  • Views313

Στο Παρίσι, οι ερευνητές δουλεύουν εδώ και δύο χρόνια πάνω στην ιδέα της μεταφοράς δεδομένων με τη βοήθεια του φωτός. Αντί δηλαδή να έχουμε μια ασύρματη Wi-Fi μεταφορά δεδομένων θα έχουμε μεταφορά με τη βοήθεια φωτός Li-Fi.

«Εδώ έχετε, αυτό που αποκαλούμε δέκτη Li-Fi, που μπορεί να διαβάσει δεδομένα, να τα αναγνωρίσει και στη συνέχεια να τα μεταμορφώσει σε μουσική. Εδώ λοιπόν βλέπουμε, εάν μετακινήσω τη λάμπα, πώς γίνεται» επισημαίνει ο διευθυντής της παρισινής εταιρίας Oledcomm, Σεντρίκ Μαγιέ.

Υπάρχουν όμως και άλλες δυνατότητες, όπως π.χ. η αποστολή αρχείων βίντεο. Εδώ, οι εικόνες της κάμερας παρακολούθησης μεταφέρονται σ’ αυτή την τηλεόραση, μέσω μια δέσμης φωτός. Πώς λειτουργεί ακριβώς;

«Ανοίγουμε και σβήνουμε το φως μέσω LED, σε πολύ υψηλή συχνότητα. Όταν το σβήνουμε είναι στο μηδέν, όταν το ανοίγουμε είναι στο 1. Με αυτό τον τρόπο, στέλνετε πολλά μηδέν και ένα σε υψηλή συχνότητα. Μπορούμε να φτάσουμε σε ροή έως και τρία Gigabits το δευτερόλεπτο, που είναι, θεωρητικά, ρεκόρ» εξηγεί ο Σεντρίκ Μαγιέ.

The YouTube ID of Insert video URL or ID here is invalid.
Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments