ΘΑΣΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 10 Ιουλίου 2012
  • Views187

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=XCDh7gEkk0I[/tube]

Με μια μεγαλειώδη και συνάμα εντυπωσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση, στην κυριολεξία υπερπαραγωγή, την Παρασκευή 6 Ιουλίου, στον προαύλιο χώρο του Μουσείου, ο Δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, κήρυξε την έναρξη των καλοκαιρινών εκδηλώσεων στα πλαίσια του Φεστιβάλ Θάσου 2012. Μέσα σε μια πανδαισία χρωμάτων και ήχων, στο σύντομο χαιρετισμό του, παρότρυνε για αγάπη, ομόνοια και ευχήθηκε σε όλους καλό καλοκαίρι υγεία και χαρά. Επίσης λίγα λόγια για την Ελλάδα, που γιορτάζει τώρα το καλοκαίρι, ακούσθηκαν από την ποιήτρια-πεζογράφο Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου-Φιλιππίδη.
Μπροστά σε ένα πολυπληθέστατο κοινό που από νωρίς κατέκλυσε το χώρο, η Παιδική Χορωδία και η Μικτή Χορωδία Δήμου Θάσου, καθώς και οι πολιτιστικοί σύλλογοι του Λιμένα, της Παναγίας «ο Βάκχος», της Ποταμιάς «Πολύγνωτος Βαγής» και των Μαριών «η Γέννα», όλες οι ηλικίες μαζί, παιδιά – ενήλικες – ηλικιωμένοι, ένωσαν τις δυνάμεις τους και έλαμψαν με το πρόγραμμα που παρουσίασαν. Όλη η Θάσος μαζί.
Η βραδιά περιελάμβανε τα πάντα. Ποίηση, πρόζα, αφηγηματικά, τραγούδι και χορό, σε ένα χώρο αριστοτεχνικά φωτισμένο, όπως πραγματικά του αρμόζει.
Ευχάριστη έκπληξη, για άλλη μια φορά, από τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας, που μοίραζαν χάρτινα καραβάκια με ευχές, την ώρα που οι μεγάλοι τραγουδούσαν το «ΑΣΠΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ».
Η ευθύνη της οργάνωσης ανήκει στην ΔΗ.Κ.Ε.Θ. και η επιμέλεια του προγράμματος, καθώς και η διδασκαλία των χορωδιών ανήκουν στην Πελαγία Αναγνωστάκη, που φέτος είχε την ευτυχία να την πλαισιώσουν οι σολίστες του μπουζουκιού και της κιθάρας, αδελφοί Καστόπουλοι, Δημήτρης και Θωμάς, συμπληρώνοντας την αισθησιακή καλλιτεχνική εικόνα που ανέδειξε το χώρο και τον τόπο.
Όλη την εκδήλωση κάλυψε τηλεοπτικά ο σταθμός ΕΝΑ CHANNEL.

Print Friendly

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments