ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 23 Ιουλίου 2013
  • Views295

Μετά από έρευνα που ζήτησε ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, προέκυψε ότι, μελέτες για 173 έργα ΣΔΙΤ, για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα οποία είχαν ενταχθεί στο Πρόγραμμα «Θησέας», από το 2009, παρέμεναν αναξιοποίητες, παρά το γεγονός ότι είχε αποπληρωθεί για αυτές το ποσό των εννέα εκατομμυρίων ευρώ! 

Τις ημέρες μάλιστα αυτές ολοκληρώνεται και η δεύτερη φάση πληρωμών, συνολικού ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ!

Από τις 173 μελέτες μόνο 2 προχώρησαν σε έγκριση από τη Διυπουργική επιτροπή ΣΔΙΤ και βρίσκονται σε φάση δημοπράτησης.

Μετά την διαπίστωση του σοβαρού αυτού ζητήματος, ο Υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, ζήτησεγραπτή αναφορά στην οποία να αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους δεν υπήρξε ενημέρωση, σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για τους λόγους  καθυστέρησης στην προώθηση των έργων.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κώστας Ασκούνης, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Γιάννης Γραμματίδης, ο Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Attica Finance, Αλέξανδρος Πουλαρίκας.

Συζητήθηκαν, επίσης, τρόποι για την ένταξη των Δήμων σε αναπτυξιακά έργα, μέσω Προγραμμάτων ΣΔΙΤ, όπως είναι ο φωτισμός, έργα αφαλάτωσης κ.α., που είναι ανταποδοτικά προς τους Δήμους.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο επενδυτικό ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από ξένες εταιρείες και τη δυνατότητα χρηματοδότησης από ξένες Τράπεζες.

Πηγή: epoli.gr

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments