ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 26 Ιουνίου 2013
  • Views148

Με απόφαση του το Συμβούλιο Εφετών διαχωρίζει τη δικογραφία, ως προς τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Τ. Μαντέλη, για τα λεγόμενα μαύρα ταμεία της Siemens.

Το Συμβούλιο θέλει να προλάβει τον κίνδυνο της παραγραφής ως προς τις ερευνώμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού.

Το Συμβούλιο αποδεχόμενο σχετικό αίτημα των ειδικών ανακριτών της υπόθεσης για διαχωρισμό της δικογραφίας στο σκέλος που αφορά στον Τάσο Μαντέλη και στην εμπλοκή του στην έγκριση της σύμβασης 8002 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, εξέδωσε βούλευμα με το οποίο διαχωρίζει την εν λόγω υπόθεση καθώς υπάρχει – όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται – “άμεσος κίνδυνος παραγραφής ορισμένος αδικημάτων”.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κατηγορείται στην υπόθεση της Siemens για τα αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, συνδρομή στην παραπάνω πράξη κατ’ εξακολούθηση και παθητική δωροδοκία και μετά την απολογία του έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν, σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας , αφορούν σε ποσό 450 χιλιάδων μάρκων που φέρεται να έλαβε ο πρώην υπουργός από την Siemens ως “προεκλογική χορηγία”.

Σύμφωνα με την κατηγορία το επίμαχο ποσό, που φέρεται να αφορά στην έγκριση της επίμαχης σύμβασης μεταξύ του ΟΤΕ και της Siemens, εμβάστηκε τμηματικά με πρώτο έμβασμα 200.000 μάρκων το 1998 και το δεύτερο 250.000 το 2000. Τα χρήματα είχαν αποσταλεί σε λογαριασμό σε ελβετική τράπεζα που έφερε τον κωδικό “Α. Rocos”, τον οποίο φαίνεται να είχε ανοίξει ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενός του πρώην υπουργού, Γ. Τσουγκράνης .

Για την ίδια υπόθεση αντιμετωπίζουν κατηγορίες μεταξύ άλλων ένας στενός συνεργάτης του κ. Μαντέλη αλλά και ο γενικός Διευθυντής της ελληνικής Siemens, της περιόδου 2003- 2003, Ηλίας Γεωργίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments