ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 28 Ιουλίου 2013
  • Views210

Υποψηφιότητα της Ξάνθης για πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Tο στόχο της ανάδειξης της Ξάνθης, ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021. προτείνει το ΔΣ του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ξεκινώντας ήδη επαφές με το Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος εμφανίζεται θετικός.
Στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Επιμελητήριο αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η ανάδειξη της Ξάνθης ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 αποτελεί στόχο που έθεσε το Επιμελητήριο Ξάνθης από την στιγμή που πληροφορήθηκε ότι η χώρα μας αναλαμβάνει επικεφαλής για το 2021.
Για τον λόγο αυτό πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις του Επιμελητηρίου μας με ευρωπαίους αξιωματούχους προκειμένου να διερευνηθούν οι δυνατότητες αλλά ο τρόπος που θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός».
Σε ότι αφορά τις συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς της περιοχής, στο δελτίο τύπου αναφέρεται πως «με μεγάλη χαρά διαπιστώσαμε την αποδοχή των προτάσεων μας από τον Δήμαρχο Ξάνθης, ο οποίος έδωσε αμέσως εντολή για το ξεκίνημα της συνεργασίας αυτής.
Σύντομα θα επισκεφθούμε τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη και τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης Φώτη Καραλίδη, τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης ώστε να τους ενημερώσουμε για την πρωτοβουλία αυτή και να ζητήσουμε την συνδρομή τους.
Παράλληλα δε σε συνεργασία με όλους τους φορείς θα προτείνουμε να δημιουργηθεί μία ομάδα εθελοντών, ανθρώπων του Πολιτισμού και της Τέχνης προκειμένου να συνδράμουν στην μεγάλη αυτή προσπάθεια».
Τελειώνοντας το δελτίο τύπου αναφέρει πως «η κατάκτηση του τίτλου είναι μια σημαντική και μοναδική ευκαιρία για ριζική αλλαγή της πόλης αλλά και της Περιφέρειας μας με στόχο την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Διάστασης Πόλη & Πολίτες. Οι βασικοί άξονες τους οποίους καλούνται οι πολίτες της Ξάνθης αλλά και οι φορείς να ακολουθήσουν για την επίτευξη του στόχου είναι:
• «Διαπολιτισμικός» διάλογος
• Συμμετοχή του πολίτη
• Αστική ανάπτυξη
Η Διεθνής ταυτότητα μέσω της ανάδειξης του αρχαιολογικού, πολιτιστικού και πολιτισμικού μας πλούτου, η αύξηση των επενδύσεων και η διαπολιτισμική ένταξη είναι μόνο μερικοί από τους λόγους για τους οποίους θα διεκδικήσουμε τον Τίτλο ΞΑΝΘΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ 2021».

Φωτιά μικρής έκτασης στις παρυφές του οικισμού της Νιψας

Φωτιά ξέσπασε εχθές λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στις παρυφές του οικισμού της Νίψας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ήταν μικρής έκτασης σε ξερά χόρτα στις πρανές της Εγνατίας Οδού με προορισμό τις παρυφές του οικισμού της Νίψας, ωστόσο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, χωρίς να απειληθεί κατοικημένη περιοχή.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν τρία οχήματα της Π.Υ καθώς και πεζοπόροι πυροσβέστες.

2.471 θέσεις για την κοινωφελή εργασία στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

Τις 2,471 θέσεις για την Περιφέρεια ΑΜΘ φτάνουν οι θέσεις που κατανέμονται από το νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
Το νέο πρόγραμμα που θα υλοποιηθεί από τον ΟΑΕΔ, με διαδικασίες ΑΣΕΠ – τουλάχιστον θεωρητικά – θα ξεκινήσει το Φθινόπωρο με την επιλογή των ανέργων που θα εργαστούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα χρηματοδοτηθούν μέσω ΕΣΠΑ.
Η υλοποίηση του πρώτου προγράμματος παρουσίασε μια σειρά από δυσλειτουργίες, τόσο ως προς την επιλογή όσο και ως προς τον τρόπο υλοποίησης και την απασχόληση και έτσι τώρα, η υλοποίησή του ξεκινά από τον ΟΑΕΔ, παρότι εκφράζονται αμφιβολίες για την επάρκειά του σε προσωπικό

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments