• Views254

Υπουργείο Οικονομικών : «Αναληθή τα περί προκαταβολής φόρου στο 90%»
Διαψεύδει, με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, σημερινό δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο αυξάνεται στο 90% η προκαταβολή φόρου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις. «Από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι, και για τα νέα σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται στο νέο φορολογικό νόμο, ισχύει η διάψευση του Σαββάτου 18/05/2013, δηλαδή ότι είναι παντελώς αναληθή», αναφέρει το ΥΠΟΙΚ. Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στο προσχέδιο του νέου Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, που πρόκειται να τεθεί σύντομα προς δημόσια διαβούλευση, προβλέπεται η αύξηση στο 90% για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις, από 55% και 80% αντίστοιχα σήμερα. Κάθε φορολογούμενος (φυσικό πρόσωπο ή νομική οντότητα) που αποκτά εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα, θα προκαταβάλλει το αργότερο μέχρι την 31η Ιουλίου, την 31η Οκτωβρίου και την 31η Ιανουαρίου 30% κάθε φορά του οφειλόμενου φόρου, όπως αυτός υπολογίστηκε με βάση τη φορολογική δήλωση του προηγούμενου έτους.

«Γεννήθηκε» το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδας
«Το νόμισμα δεν είναι ταμπού», είπε ο Νίκος Νικολόπουλος στην παρουσίαση του νέου κόμματος. Και αναφέρθηκε στο πως έφτασε στη δημιουργία των Χριστιανοδημοκρατών, τονίζοντας ότι σε ένα χρόνο ακριβώς από σήμερα θα δοκιμαστούν στις ευρωεκλογές. «Οι Χριστιανοδημοκράτες δημιουργούν τη νέα στέγη της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης γιατί πιστεύουν ότι οι πολίτες που ψήφισαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογές δεν είναι μνημονιακοί! Γιατί πιστεύουν ότι αυτοί οι πολίτες δεν ήθελαν η ΝΔ να αποτελέσει το καλύτερο άλλοθι της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που γνώρισε ο τόπος από τις τελευταίες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και γιατί ξέρουν, ότι υπάρχουν και άλλοι πολλοί, που ενώ εντάσσονται στην μεγάλη κεντροδεξιά οικογένεια, εντούτοις δεν στήριξαν τη ΝΔ στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, εκτιμώντας -σωστά όπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος- ότι αυτή η παράταξη δεν έμεινε… εκεί που ήταν από ιδρύσεώς της».

Πρόγραμμα κατά της ανεργίας με 75,000 θέσεις απασχόλησης
«Με τη νέα προγραμματική περίοδο, εγκαινιάζουμε την πρώτη μεγάλη επιθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης εναντίον της ανεργίας», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας σήμερα κατά την έναρξη των εργασιών του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο- Προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020». «Πρόκειται για μια σημαντική ευκαιρία και το 2014 θα κάνουμε ποδαρικό με 75 χιλιάδες νέες θέσεις απασχόλησης εργασίας, δίνοντας μια ευκαιρία στους νέους» προσέθεσε ο κ. Βρούτσης. Ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη βελτίωση της εικόνας στην αγορά εργασίας, η οποία -όπως είπε- προκύπτει τόσο από τα στοιχεία που λαμβάνει το ίδιο το υπουργείο μέσω του πληροφοριακού συστήματος “Εργάνη” -που εγκαινιάστηκε πρόσφατα-, αλλά και από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και του ΣΕΠΕ (Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας). «Σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών απασχόλησης για το πρώτο τετράμηνο του 2013, είχαμε μια αύξηση του αριθμού των προσλήψεων κατά 25% και μείωση κατά 2% του αριθμού των απολύσεων και ένα θετικό ισοζύγιο μεταξύ των ετών 2012 και 2013 με 52.500 νέες θέσεις απασχόλησης».
Μεϊμαράκης : «Θα βγάζω εγώ ο ίδιος έξω από την Βουλή όποιον βουλευτή μπαίνει με όπλο»
Όποιος βουλευτές φέρει όπλο και αρνείται να το παραδώσει στην ασφάλεια της Βουλής δεν θα μπαίνει στο Κοινοβούλιο δηλώνει  ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Όταν χτυπήσει το μηχάνημα θα έρθω ο ίδιος να τον βγάλω αν μου πει ο αστυνομικός ότι δεν βγαίνει»! Μπορεί ο αστυνομικός της Βουλής να μην έχει το δικαίωμα να κάνει σωματικό έλεγχο σε βουλευτή αλλά έχει το δικαίωμα να του ζητήσει να μη μπει στο εσωτερικό του Κοινοβουλίου ξεκαθαρίζει ο Ευ. Μειμαράκης. «Ο αστυνομικός μπορεί να του απαγορεύσει (του βουλευτή) να μη μπει και δεν θα μπει» δήλωσε σε κατηγορηματικό ύφος και προειδοποίησε: «όποιος δεν πειθαρχήσει θα τον δίνω στη δημοσιότητα για να τον ξεφωνίζουν οι πολίτες». Συνομιλώντας με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της Βουλής αποκάλυψε μάλιστα πως μελετάται πρόταση η μαγνητική πύλη να μεταφερθεί αρκετά πριν την είσοδο, έτσι ώστε όταν κι αν χτυπήσει το μηχάνημα, ο βουλευτής να μην είναι ήδη στο εσωτερικό του κτιρίου κι έτσι να μην υπάρχει η ανάγκη διαπραγμάτευσης μαζί του να εξέλθει της Βουλής, στην περίπτωση που αρνηθεί να παραδώσει το όπλο. Ο κ. Μειμαράκης πέταξε το μπαλάκι στα κόμματα για την αλλαγή του κανονισμού, τονίζοντας πως αυτό το θέμα δεν είναι στην αρμοδιότητα του Προέδρου αλλά η αλλαγή του κανονισμού γίνεται με πρόταση των Προέδρων των Κ.Ο. που διαθέτουν κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
«Όχι» στο αίτημα για άμεση κλήτευση του Κ. Σημίτη
Ακόμη και με αποχώρηση από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων φαίνεται ότι απειλεί ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη δίκη για την υπόθεση με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα που συνεχίζεται σήμερα για 9η ημέρα.  Κατά την έξοδό του από το δικαστήριο ο πρώην υπουργός απέφυγε να απαντήσει σε δημοσιογράφους εάν σκοπεύει να αποχωρήσει. Παράγοντες της δίκης, όμως, άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο, εάν τελικά δεν κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος να αποχωρήσει μαζί με τους δικηγόρους του από τη δίκη. Ο πρώην υπουργός επιμένει στην υπερασπιστική τακτική που έχει χαράξει από την πρώτη ημέρα, δηλαδή ότι η δίκη του είναι κατ’ ουσία πολιτική και θα πρέπει να κληθούν όλα τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου. Η υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου ζήτησε χθες να κληθεί να καταθέσει άμεσα ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, διότι επιμένει ότι η δίκη δεν μπορεί να συνεχιστεί χωρίς τα μέλη του ΚΥΣΕΑ. Ωστόσο, σήμερα (24/05) το δικαστήριο απέρριψε το σχετικό αίτημα, κρίνοντας ότι σε αυτή τη φάση της διαδικασίας δεν είναι απαραίτητη η κατάθεση του κ. Σημίτη και χαρακτηρίζοντας το αίτημα “προώρως υποβληθέν”. Άφησε ωστόσο και πάλι ανοιχτό το ενδεχόμενο, αν προκύψει ανάγκη αργότερα, να κληθεί τόσο ο πρώην πρωθυπουργός όσο και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της επίμαχης περιόδου.

 

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments