ΔΡΑΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 22 Ιανουαρίου 2013
  • Views136

Δελτίο τύπου Δήμου Δράμας: Εγκαινιάστηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο

Καταλυτική  για την πραγματική  και διαχρονική στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων αλλά και πρωτοποριακή για όλη την χώρα ήταν η κίνηση του Δήμου της Δράμας για την δημιουργία του Τοπικού  Συμφώνου Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Δήμου Δράμας που υπογράφηκε την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013 .

Το σύμφωνο συνυπέγραψαν 35 φορείς της πόλης  με στόχο την υλοποίηση ενός σχεδίου διαρκούς κοινωνικής υποστήριξης από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η σημασία της δημιουργίας του Δικτύου είναι εξαιρετικά μεγάλη και έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον όλων των υπολοίπων Δήμων της χώρας και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας που ζήτησαν να έχουν συνεχή ενημέρωση για την υλοποίηση του νεοσύστατου θεσμού. Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η συνεργασία στην ανάπτυξη πρωτοβουλιών των μελών του δικτύου, οι οποίες δεν θα πρέπει να επικαλύπτονται αλλά να αλληλοσυμπληρώνονται προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα προς  όφελος των πολιτών.

Μία σημαντική δράση του Δικτύου Κοινωνικής  Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας είναι και το Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ή Κοινωνικό Παντοπωλείο, το οποίο εγκαινιάστηκε στις 13.00 το μεσημέρι της Δευτέρας  21 Ιανουαρίου παρουσία του Βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλου, εκπροσώπων φορέων και πλήθους κόσμου στην οδό Ηπείρου 22β. Πρόκειται για μία ενέργεια  του Δήμου που υλοποιείται πλέον αφού εξασφαλίστηκαν οι συνθήκες   διαρκούς και ανελλιπούς λειτουργίας του. Τον αγιασμό κατά την τελετή των εγκαινίων  του Κοινωνικού Παντοπωλείου τέλεσε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δράμας κ. κ. Παύλος και αμέσως μετά κόπηκε η καθιερωμένη κορδέλα από τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη.

Το  κατάστημα Κοινωνικής  Αλληλεγγύης διαθέτει 52 είδη προϊόντων, 21 από τα οποία  έγιναν προμήθεια μέσω διαγωνισμού και 31 από χορηγίες εταιριών εντός και εκτός Δράμας.

IMG_3885 IMG_3894 IMG_3931 IMG_3948

 

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments