ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 13 Φεβρουαρίου 2012
  • Views156

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-QNfrtqkBvg[/tube]

Πριν από λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία για την έγκριση του μνημονίου 2, μέσα σε κλίμα έντονης φόρτισης και εκνευρισμού, και με φόντο τις φωτιές οι οποίες έχουν κατακλύσει από άκρη σε άκρη την Αθήνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, δεδομένης και της ανίερης συμμαχίας ΠΑΣΟΚ-Νέας Δημοκρατίας, το Μνημόνιο 2 υπερψηφίστηκε, παρά τις σημαντικές διαρροές (κυρίως από πλευράς Νέας Δημοκρατίας).

Συγκεκριμένα, το Μνημόνιο 2 καταψήφισαν 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ενώ 6 απείχαν της ψηφοφορίας (συνυπολογίζοντας και τους ανεξάρτητους βουλευτές, ο αριθμός αυτός αγγίζει τους 32). Από την Νέα Δημοκρατία, 20 βουλευτές (μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Δράμας και πρώην δήμαρχος Δράμας Μαργαρίτης Τζίμας) αψήφησαν την αυστηρή κομματική γραμμή που επέβαλλε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά ψήφισαν όχι, όπως και ο ΛΑΟΣ (με εξαίρεση τους Άδωνι Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη), ενώ η Δημοκρατική Συμμαχία (με εξαίρεση τον Λευτέρη Αυγενάκη, που δήλωσε παρών) ενέκρινε το Μνημόνιο 2.

Οι 4 βουλευτές του νομού Καβάλας (Σάββας Εμινίδης, Δημήτριος Παπουτσής, Μιχάλης Τιμοσίδης από το ΠΑΣΟΚ και Νικόλαος Παναγιωτόπουλος από τη Νέα Δημοκρατία) ψήφισαν ΝΑΙ τόσο επί της αρχής όσο και σε όλα τα άρθρα του Μνημονίου 2.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments