ΞΑΝΘΗ — 29 Ιουνίου 2012
  • Views242

Η συμβασιοποίηση ενός κεφαλαιώδους σημασίας έργου υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου 2012 με την συνυπογραφή του από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης Φώτη Καραλίδη και τον ανάδοχο εργολάβο κατασκευαστή, παρουσία το Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρη Γιαννακίδη και του περιφερειακού συμβούλου Δημήτρη Χαϊτίδη, στην ΠΕ Ξάνθης.

Πρόκειται για το έργο «Διευθέτηση βαθιάς κοίτης χειμάρρου Κοσύνθου για την αντιπλημμυρική προστασία παραποτάμιων περιοχών και οικισμών» προϋπολογισμού 5.850.000 ευρώ.

Για το έργο ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ Άρης Γιαννακίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ξάνθης Φώτης Καραλίδης και οι συνεργάτες του στην Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, έχουν προχωρήσει και αναδείξει τα αναγκαία έργα για μία σειρά από διαχρονικά προβλήματα μεταξύ των οποίων είναι και η αντιπλημμυρική προστασία. Το έργο του Κόσυνθου αξίας 5,8 εκ ευρώ περίπου είναι ένα σημαντικό έργο γιατί με την ολοκλήρωσή του θα παρέχει αντιπλημμυρική προστασία στις παρόχθιες του ποταμού  περιοχές. Και η σημερινή συμβασιοποίηση επιβεβαιώνει στην πράξη τις εξαγγελίες μας και την πίστη μας για μία πολιτική που θα θέτει την ασφάλεια των συμπολιτών μας και των περιουσιών τους στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της ενώ θα ακολουθήσουν και νέα έργα που θα αντιμετωπίσουν τις ανάγκες και θα θεμελιώσουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Καραλίδης τέλος δήλωσε: «Σήμερα υπογράψαμε την συμβασιοποίηση του τρίτου μεγάλου έργου που αφορά στην Περιφερειακή Ενότητα και έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Το έργο αυτό δεν είναι εξαγγελία. Αρχίζει να υλοποιείται άμεσα. Με το έργο αυτό επιδιώκουμε να θωρακίσουμε αντιπλημμυρικά την περιοχή ώστε να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του Φεβρουαρίου του 2012 και του 1996 όταν κινδύνεψαν ολόκληρες περιοχές. Έτσι, προστατεύουμε τα Βαφέϊκα και σε δεύτερο χρόνο, όταν προχωρήσει η δεύτερη φάση επέκτασης αυτού του έργου θα φτάσουμε μέχρι τον Πολύσιτο θωρακίζοντας ολόκληρη την παρόχθια περιοχή».

Print Friendly

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Όλα μηδέν στη Ξάνθη

Οκτώβριος 03, 2016
ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments