ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 03 Ιουνίου 2013
  • Views510
Στις 18 Απριλίου ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή κατέθεσε ερώτηση στο Ελληνικό κοινοβούλιο, με θέμα την παραλαβή του πυροσβεστικού πλοίου “Μαρκόπουλος” από ρυμουλκό του Πολεμικού Ναυτικού. Αρχικά είχε γίνει πρόβλεψη για αντικατάστασή του από άλλο της ίδιας κατηγορίας που όμως για άγνωστο λόγο δεν έφτασε ποτέ στο λιμάνι της Καβάλας.
Σύμφωνα με την απάντηση του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, το “Μαρκόπουλος” παραδόθηκε στις 11-04-2013 για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ το “Πετράκης” πού ήταν να το αντικαταστήσει από τις 06-03-2013 εκτελεί υπηρεσία στον λιμένα του Πειραιά. Φυσικά το υπουργείο δεν κάνει καμία αναφορά για αντικατάσταση, αλλά μιλάει για επανασχεδιασμό με γνώμονα το βέλτιστο συμφέρον των πολιτών. Εμείς έναν γνώμονα γνωρίζουμε, και αυτός είναι του Έλληνα πολίτη που η ζωή του τίθεται κάθε μέρα σε κίνδυνο στο λιμάνι της Καβάλας.
Μετά από όλα αυτά, ο Γραμματέας της Τ.Ο. Καβάλας Δημήτρης Βογιατζής, την Τετάρτη 29-05-2013, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον πύραρχο της Π.Υ. Λιμένος Καβάλας, τον Λιμενάρχη Καβάλας και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας, όπου και επιβεβαιώθηκε ότι το κενό δεν έχει καλυφθεί, αλλά και ότι δεν υπάρχει και σχετική πρόβλεψη.
Φυσικά από την όλη υπόθεση δεν θα μπορούσαν να λείπουν και οι τοπικοί βολευτές που κατόπιν εορτής κάνουν τις δικές τους παρεμβάσεις. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος Χρυσή Αυγή είναι ο πρώτος που ανήγαγε το θέμα σε μείζον εδώ και ενάμιση μήνα. Όρεξη να έχουν να λένε για αναβάθμιση του λιμανιού, μαρίνες σκαφών αναψυχής και κρουαζιερόπλοια…
Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments