ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 19 Φεβρουαρίου 2013
  • Views163

Όταν την προηγούμενη εβδομάδα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών Γ.  Μέργος (χθες του εστάλη επιστολή με… σφαίρα, η δεύτερη μετά του Γ. Στουρνάρα) στο πλαίσιο του Ασφαλιστικού Συνεδρίου αναφέρθηκε σε υψηλούς σχετικά ακόμη Βασικούς Μισθούς στην Ελλάδα, ίσως να έδειχνε προς τον Τραπεζοασφαλιστικό Κλάδο! Πληροφορίες αναφέρουν ότι στις συζητήσεις που γίνονται με τους Εκπροσώπους της Τρόικα για τις Συγχωνεύσεις–Απορροφήσεις θεωρείται πολύ πιθανό πριν το καλοκαίρι θα ανοίξει ένας Νέος Κύκλος Απολύσεων-Εξόδου και από τους δύο Κλάδους και Παράλληλη με Νέα Μείωση Απολαβών για τους Υπαλλήλους! Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι αυτός είναι ίσως ο μόνος κοινός τόπος–προς το παρόν–μεταξύ της Τρόικα και των Τραπεζιτών, γιατί η Τρόικα φέρεται να Αρνείται Πεισματικά να βάλει… Νερό στο Κρασί της στα 2 μεγάλα Αιτήματα του Τραπεζικού Κλάδου: Αναβολή στην Ανακεφαλαιοποίηση και Αλλαγή των Όρων! Ευτυχώς αυτό το σημείο, δεν αγγίζει τον Ασφαλιστικό Κλάδο! «Δεν θα μετέχουν ιδιώτες αν δεν αλλάξουν οι όροι» επιμένουν Τραπεζικοί Παράγοντες που εδώ και εβδομάδες Τροφοδοτούν τον Τύπο με Πληροφορίες για την Αδυναμία του Εγχειρήματος, δηλαδή της Παράλληλης Αύξησης Κεφαλαίου έως το τέλος Απριλίου, 2013 και πριν Ολοκληρωθούν οι Απορροφήσεις των Μεγάλων Ομίλων, όπως είναι αυτοί της Εθνικής και της Eurobank.

 Τραπεζικοί Κύκλοι μάλιστα προτείνουν και ένα άλλο Σενάριο: Αυξήσεις Κεφαλαίου σε δύο δόσεις: Η πρώτη να είναι με τη συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με στόχο την κάλυψη των Παλαιών Ζημιών και δεύτερη με Ιδιωτικά Κεφάλαια για να Θωρακισθούν οι Τράπεζες απέναντι στα Κόκκινα Δάνεια.

Ωστόσο, η Τρόικα φέρεται Ανένδοτη. Η τελική πράξη σύμφωνα με πληροφορίες θα ‘παιχθεί’ στην Αθήνα με την κάθοδο των επικεφαλής την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου για τη νέα αξιολόγηση του Μνημονίου.

Εμμένει η Τρόικα, οι Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου να ξεκινήσουν μέσα στον Απρίλιο. Πάντως, κάποια στελέχη αφήνουν ένα «παράθυρο»: αν τον Μάιο, όταν δηλαδή η διαδικασία θα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, φανεί ότι Απαιτούνται Προσαρμογές, να συζητηθούν τότε.

Κυβερνητικοί κύκλοι συνδέουν άμεσα το ζήτημα Ανακεφαλαιοποίησης με τη Ρευστότητα. Εξηγούν ότι δεν μπορεί να υπάρξει και άλλη καθυστέρηση σε μία Διαδικασία που έπρεπε να γίνει έναν χρόνο πριν καθώς η Αγορά συνεχίζει να στενάζει επικίνδυνα από την Έλλειψη Ρευστότητας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments