ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 12 Ιουνίου 2012
  • Views225

Λύσσαξε, Πόπη μου, η θεία Ζίτσα με τον Τσίπρα. Που μόλις τον άκουσε ότι θα τα πάρει από τους πλουσίους να τα δώσει στους φτωχούς, τον έκανε εικόνισμα και του ανάβει καντηλάκι τρις ημερησίως. Το λιβάνι λείπει και το φωτοστέφανο. Άγιο θα τον βαφτίσει, να μου το θυμηθείς.

Μια πρώην αγιούσα μεταλλαγμένη σε Τσιπριτζού στα καλά του καθουμένου, είναι επικίνδυνο πράγμα, Πόπη μου. Άντε να της εξηγήσεις ότι ο περί ου ο λόγος, ούτε Θεούσος ήταν ποτέ, ούτε καν στεφάνι έβαλε και δεν είμαι Τατιάνα, ούτε θέλω να γίνω. Αλλά θα το πω Πόπη μου, θα το πω.

Κάναμε το σκατό μας παξιμάδι πενήντα χρόνια να μαζέψουμε ένα κομπόδεμα για τα γεράματα και θα ’ρθει τώρα αυτός ο ξεβράκωτος να μας τ’ αρπάξει για να σώσει τους άσωτους; Κι επειδή δηλαδή η θεία Ζίτσα, ακαμάτα, έτρωγε μια ζωή τα έτοιμα, έμεινε στην ψάθα, προκοπή μηδέν και χαρά στα σκέλια της απ΄ του αγίου «άντε μην πω», πρέπει οι υπόλοιποι που έφτυσαν αίμα να στρώσουν λογαριασμό στην τράπεζα, να δηλώσουν υποταγή και τα κλειδιά στον Τσίπρα που ξύπνησε ένα πρωί, είδε στα γκάλοπ τα ποσοστά του της υψηλής πίεσης, από υποτασικός που ήταν, κι έτσι αμαχητί, όλα υπέρ ταπεινών και καταφρονεμένων;

Δεν είναι άδικο, δεν είναι αποτρόπαιο και εντελώς αναρχοκομουνιστικό; Εδώ η Αλέκα τον σιχαίνεται, έγινε η θεία Ζίτσα απ΄ το πουθενά, φανατικιά Τσιπριτζού; Που, άμα τη δει η κρυφοχρυσαυγήτισσα η ελεούσα, θα την καταραστεί μη σώσει να μπει στο μπλε παραβάν; Ήμαρτον, Πόπη μου, αλλά υπάρχουν και όρια. Τριάντα φεύγα τοις εκατό ο Αλέξης; Ούτε ο Κλούνεϊ να ήταν! Που δεν είναι, δηλαδή, στο παραμικρό του. Έτσι είναι οι όμορφοι; Άσε με, σε παρακαλώ, που τον κάναμε εν μια νυκτί τοπ μόντελ! Εδώ αποκαθηλώσαμε με ένα δημοσίευμα τον Τζήμερο, που όσο να πεις, ένα στιλ χολιγουντιανό το έχει ο άνθρωπος. Μας βγήκε λειψός, τι φταίμε εμείς; Είδαμε ξανθό μαλλί, χαμόγελο οδοντόπαστα, κορμοστασιά λυγερή, είπαμε, «όπα» εδώ είμαστε. Νέος, ωραίος, πράσινα μάτια, άφθαρτος κι αμόλυντος, σταυρώστε τον! Μόλις, όμως, έδεσε τον Μάνο, άνοιξε και αλληλογραφία με τη Μέρκελ, διαγραφή καραμπινάτη!

Μα είναι πρόγραμμα αυτό που διαλαλεί στην επικράτεια ο περί ου ο λόγος; Τι άλλο μπορεί να είναι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, από μπαλόνι; Προσυπογράφει και ο Μήτσος.

Πρόγραμμα ο Θεός να το κάνει, εδώ που τα λέμε, Πόπη μου. Τα προγράμματα έχουν ιεραρχήσεις και προτεραιότητες, τεκμηρίωση και ρεαλισμό, βασίζονται σε πραγματικά δεδομένα και επιδιώκουν εφικτές λύσεις. Δεν τάζουν τον ουρανό με τα άστρα, λέει ο Μήτσος! Εδώ έχουμε απλώς μια διακήρυξη προθέσεων. Το εύπεπτο περιτύλιγμα των πάντων, δηλαδή του τίποτα. Όταν υπόσχεσαι τον παράδεισο, το πιθανότερο είναι να φτάσεις στην κόλαση, λέει κι ο Μήτσος, που ένα δράμι πολιτικό λόγο, τον έχει.

Τ’ άκουσε αυτά κι έφριξε η Θεία Ζίτσα, αλλά έναν καημό έχει η τάλαινα. Να πληρώσουν επιτέλους οι πλούσιοι. Ε, άμα βρει ο Αλέξης λεφτά, ας τα φορολογήσει να τον χειροκροτήσω κι εγώ. Αφού πρόλαβαν και βγήκαν έξω γλυκιά μου, τι να λέμε τώρα; Παπαριές; Ναι, πες με τώρα ότι λαϊκίζω. Λαϊκισμός δεν είναι να λες ότι θα κρατικοποιήσεως όλες τις ΔΕΚΟ φτου κι απ την αρχή, θα δώσεις κρατικό χαρακτήρα στις Τράπεζες, θα βάλεις χιλιάδες στο δημόσιο, θα σκίσεις το μνημόνιο, θα ..τούτο και θα… εκείνο, όντας  μπατίρης; Από πού μωρή τόσα λεφτά;

Τι εννοείς όταν λες ότι ρίχνω άδεια να πιάσω γεμάτα; Ότι κατά βάθος κι εγώ Τσίπρα ψηφίζω; Μη με δαιμονίζεις, Πόπη μου. Από το ναι, επιθυμώ να επιστρέψουν τα κλεμμένα πίσω, ναι, θέλω να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι της κατρακύλας μέχρι βγάζω τα μάτια μου με τα χεράκια μου, είναι μια απόσταση που δε μ’ αφήνει ο Μήτσος να τη διανύσω.

Ή μήπως όχι;

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments