ΠΑΓΓΑΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 24 Ιουλίου 2012
  • Views678

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=jxaK8kD7aI4[/tube]

Στην τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του ήρωα, έφεδρου Αξιωματικού, Δημήτρη Τσαμκιράνη, στο στρατόπεδο που υπηρέτησε και φέρει το όνομά του, στην Κω, παραβρέθηκε την περασμένη Παρασκευή,  ο δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλειος Ξουλόγης.

Η συγκεκριμένη τελετή που έλαβε ιδιαίτερο χαρακτήρα  με την παρουσία της οικογένειας του Δημήτρη Τσαμκιράνη, αποτέλεσε πρωτοβουλία του Διοικητή της 1ης Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών, Αντισυνταγματάρχη Μιχαήλ Πλουμή, ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των πεσόντων καταδρομέων της Α’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών  και της 354 ΜΤΜ στην Κύπρο.

Παράλληλα, στο Δήμο Παγγαίου το Σαββάτο, 21 Ιουλίου 2012, διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία, ο αγώνας δρόμου ‘’ Τραμκιράνεια  2012’’ με αφετηρία τη Νέα Πέραμο και τερματισμό στο μνημείο του Δημήτρη Τσαμκιράνη στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών.

Ο αγώνας διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του ήρωα, Δημήτρη Τσαμιράνη,  που έχασε τη ζωή του στις 22 Ιουλίου του 1974, στα τραγικά γεγονότα της εισβολής των Τούρκικων στρατευμάτων στην Κύπρο.

Στον αγώνα συμμετείχαν 114 δρομείς  και η κατάταξη είχε ως εξής:

    Για τους άνδρες:

1ος   Βογιατζής Δημήτριος, με χρόνο 19΄:17΄΄

2ος   Σαρίδης Παύλος, με χρόνο 20΄: 08΄΄

3ος   Φουρτούνας Αθανάσιος, με χρόνο 20΄:43΄΄

Για τις γυναίκες:

1η  Μονακό Τζούλια, με χρόνο 28΄:38΄΄

2η  Μπολέμου Ειρήνη, με χρόνο 31΄:00΄΄

3η  Μακρίδου Ειρήνη, με χρόνο 34΄:26΄΄

Την Κυριακή 22 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στη μνήμη του ήρωα, Δημήτρη Τσαμκιράνη, στο μνημείο που στήθηκε πριν από λίγα χρόνια προς τιμήν του, στην Τοπική Κοινότητα Ελευθερών.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση, Δήμου Παγγαίου, ευχαριστεί θερμά τη Διασωστική Ομάδα Καβάλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ε λευθερών και το Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ‘’Μάθηση’’, στη Νέα Πέραμο,  για τη συνεισφορά τους στην επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.

Print Friendly

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

ΦΕΞ | 6ο Micro μ Festival

Σεπτέμβριος 28, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments