ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 19 Ιουνίου 2013
  • Views123

“Οφείλουν άμεσα να φέρουν προς ψήφιση στη Βουλή την πρόταση νόμου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και άλλων κομμάτων που αφορά την ουσία, δηλαδή την ακύρωση της παράνομης πράξης νομοθετικού περιεχομένου, της αντισυνταγματικής αυτής πράξης που δεν χαίρει την εμπιστοσύνη της Βουλής, καθότι δεν έχει την δεδηλωμένη πλειοψηφία”.

Αυτά δήλωσε, ανάμεσα στα άλλα, ο Αλέξης Τσίπρας, στο ραδιομέγαρο της Μεσογείων στην Αγ. Παρασκευή.

Επίσης, απευθυνόμενος στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, σημείωσε ότι σήμερα κρίνονται όλοι, ενώ συμπλήρωσε πως “δεν υπάρχουν συμβιβασμοί με την βαρβαρότητα των απολύσεων και το μαύρο και σημείωσε πως ό,τι και να κάνουν οι τρεις αρχηγοί, ο λαός θα πει την τελευταία λέξη”.

Σε συλλαλητήριο έξω από την ΕΡΤ βρέθηκαν και οι ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.

“Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και το αποτέλεσμα της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών δεν έδωσαν καμιά ουσιαστική λύση στο πρόβλημα που προκάλεσε η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου” αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

“Ο αγώνας μας είναι αγώνας που αφορά πρωτίστως στη Δημοκρατία που βάναυσα, αυταρχικά και ετσιθελικά παραβιάζει η Εκτελεστική Εξουσία.

Η Συνομοσπονδία μαζί με τους εργαζόμενους θα συνεχίσουν τη μάχη για την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, του εργατικού δικαίου και για την ανατροπή των αυταρχικών αποφάσεων.

Οι κινητοποιήσεις και οι αγωνιστικές μας δράσεις θα κορυφώνονται, όσο συνεχίζονται οι βάρβαρες, αντιδημοκρατικές και αντεργατικές κυβερνητικές επιλογές και αποφάσεις. Το επόμενο διάστημα κλιμάκια της ΓΣΕΕ θα επισκεφτούν χώρους εργασίας, ώστε να οργανωθεί – προετοιμαστεί η επόμενη κινητοποίηση μας, σε χρόνο που θα αποφασίσει με νεότερη συνεδρίασή της η Εκτελεστική Επιτροπή της Συνομοσπονδίας”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, “απαιτεί την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, που άνοιξε παράνομα και αντισυνταγματικά το δρόμο της κατάργησης οργανισμών, με Υπουργικές Αποφάσεις, με χαρακτηριστική την περίπτωση που προκάλεσε ‘ξαφνικό θάνατο’ στην ΕΡΤ και την απόλυση 2.700 εργαζομένων. Ύστερα μάλιστα και από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που ζητά την επαναλειτουργία της δημόσιας τηλεόρασης με τις συχνότητές της, υποχρεούται η κυβέρνηση να ανακαλέσει κάθε πράξη που αφορά την ΕΡΤ”.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments