ΠΑΓΓΑΙΟ — 20 Απριλίου 2012
  • Views205

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=-1d95GmAIA0[/tube]

Βγήκανε και πάλι τα μαχαίρια για το έργο του Βιολογικού Καθαρισμού της Ελευθερούπολης, καθώς το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου Παγγαίου στάθηκε αφορμή για έντονες συζητήσεις γύρω από το θέμα αυτό. Μετά και την ανώνυμη επιστολή που απεστάλη στην εισαγγελία Καβάλας (με παραλήπτες, εκτός του Εισαγγελέα, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Γρηγόρη Τιμοσίδη και τον επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, δημοτικό σύμβουλο και Πολιτικό Μηχανικό Χαράλαμπο Χρυσανίδη), και στην οποία γίνεται εκτενής αναφορά στον διαγωνισμό για το έργο αυτό, αλλά και εξαπολύονται βέλη εναντίον του δημάρχου Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη για παρατυπίες στην διαδικασία, ο δήμαρχος Παγγαίου δέχτηκε, όπως ήταν φυσικό, τα έντονα πυρά της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Χαράλαμπου Χρυσανίδη, στην επιστολή γινόταν πλήρης καταγραφή των προσφορών που κατέθεσαν οι ενδιαφερόμενοι εργολάβοι στις 15 Νοεμβρίου του 2011 (καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης προσφορών), παρότι οι προσφορές αυτές ήταν κλειστές (επρόκειτο να ανοίξουν χθες, στις 12 το μεσημέρι, αφού προηγουμένως είχαν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες βαθμολόγησης των προσφορών από την τεχνική πλευρά). κάτι που επιβεβαιώθηκε, αργότερα, και από τον ίδιο τον δήμαρχο Παγγαίου Βασίλη Ξουλόγη, ο οποίος τόνισε (μετά από επικοινωνία του σταθμού μας) ότι η επιστολή έχει ήδη προωθηθεί στην νομική υπηρεσία του δήμου Παγγαίου για τις απαραίτητες ενέργειες.

Στο θέμα αυτό τοποθετήθηκε και ο πρώην δήμαρχος Ελευθερούπολης Ιωάννης Φιλόσογλου, ο οποίος σχολίασε την διαδικασία βαθμολόγησης των υποψήφιων αναδόχων, υποστηρίζοντας ότι ενώ οι τεχνικοί του δήμου πρότειναν έναν συγκεκριμένο υποψήφιο (με βάση τα χαρακτηριστικά της πρότασής του), δίνοντας του υψηλή βαθμολογία, τελικά επιλέχτηκε κάποιος άλλος υποψήφιος, ο οποίος είχε λάβει χαμηλότερη βαθμολογία. Επ’ αυτού ο κ. Ξουλόγης δεν θέλησε να τοποθετηθεί, υποστηρίζοντας ότι ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες, αφού η αξιολόγηση των προτάσεων διήρκεσε 8 ώρες.

Τέλος ο κ. Ξουλόγης, αναφερόμενος στις κατηγορίες των κ. Χρυσανίδη και Φιλόσογλου, αρκέστηκε να απαντήσει ότι “από τους 32.000 δημότες που έχουμε από την απογραφή του δήμου κάποιοι χιλιάδες με αγαπάνε, κάποιοι χιλιάδες δεν με αγαπούν και κάποιοι χιλιάδες λένε διάφορα, υπέρ και κατά. Εγώ χαίρομαι που περισσότεροι είναι αυτοί που με αγαπάνε

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments