ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 05 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views161

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=BKzhZR_0-aU[/tube]

Ένταση και λιποθυμίες σημειώθηκαν σήμερα Τρίτη στο υπουργείο Υγείας, όταν οι συνταξιούχοι που είχαν συγκεντρωθεί για να διαμαρτυρηθούν για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας, εισέβαλαν στο κτίριο απαιτώντας να συναντηθούν με τον υπουργό, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Τελικά ο υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο των συνταξιούχων, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάποιο αποτέλεσμα. «Μιλάμε για την πιο χυδαία, φασιστική αντιμετώπιση εκ μέρους του υπουργού, ο οποίος στην αρχή μας είπε δεν είναι εδώ. Στη συνέχεια έπρεπε να ανοίξουμε τις πόρτες του υπουργείου για να φτάσουμε εδώ κι όταν του είπαμε κ. υπουργέ συζητάται με όλους με τους συνταξιούχους δε θα συζητήσετε, μας είπε ότι είμαστε τραμπούκοι», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Δήμος Κουμπούρης.

Μιλώντας στον realfm 97,8 ο υπουργός υγείας υπεραμύνθηκε της στάσης του, λέγοντας: «Κανείς δεν αποκαλεί τους συνταξιούχους τραμπούκους, κανείς δεν αποκαλεί τραμπούκο όποιον διαδηλώνει,αλλά πρακτικές οι οποίες με τη βία επιχειρούν κάποιοι να επιβάλουν την παρουσία τους και όχι να υποβάλουν τα αιτήματά τους εκφεύγουν της δημοκρατικής δεοντολογίας, της δημοκρατικής συμπεριφοράς και επικοινωνίας».

Οι συνταξιούχοι έδωσαν νέο ραντεβού στην πλατεία Κοτζιά, όπου το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συνταξιοδοτικών ομοσπονδιών ΙΚΑ- ΕΛΤΑ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ- ΟΣΕ- ΟΑΕΕ- ΝΑΤ- ΟΤΑ- ΤΑΕ.

Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο πρώην πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Διαμαντής Μαυροδόγλου τόνισε ότι «με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ τα πράγματα πήγαν όπως τα είχαμε προβλέψει, προς το χειρότερο, καθώς σήμερα χρωστάει συνολικά περίπου 4,3 δισ. ευρώ και μεταξύ αυτών χρωστάει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους φαρμακοποιούς με συνέπεια τα θύματα αυτής της κατάστασης να είμαστε εμείς που πληρώνουμε τόσα χρόνια».

Την στάση αυτή καταδίκασαν, όπως ήταν φυσικό, και οι πρόεδροι των σωματείων συνταξιούχων του ΙΚΑ Καβάλας, Πέτρος Ταχματζίδης, και ΟΑΕΕ Καβάλας Στέλιος Μαούνατζης, οι οποίοι υπενθύμισαν τις μέρες του 1995, όταν η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπήσουν τους συνταξιούχους, ενώ απηύθυναν αγωνιστικό κάλεσμα στους συνταξιούχους για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη αυτό το Σάββατο, εν όψει και της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments