ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΓΓΑΙΟ — 08 Δεκεμβρίου 2012
  • Views802

Θρήνος στην Μεσορόπη από το τραγικό θάνατο τριών παιδιών, ηλικίας 5,7 και 15 ετών αντίστοιχα, μετά από φωτιά που ξέσπασε στις 5 τα ξημερώματα στη διώροφη μονοκατοικία των παππούδων τους όπου είχαν πάει για το Σαββατοκύριακο με τους γονείς τους.

Εγκαύματα φέρουν οι γονείς των τριών παιδιών και το ηλικιωμένο ζευγάρι και όλοι μεταφέρθηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ελευθερούπολης.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ελευθερούπολης κινητοποιήθηκε άμεσα, όμως λόγω της μορφολογίας του χωριού που είναι ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένο και της παλαιότητας των σπιτιών η κατάσβεση της φωτιάς ήταν ιδιαίτερα δύσκολη.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατέβαλαν τιτάνιο αγώνα ώστε να κατασβήσουν τη φωτιά η οποία κατάστρεψε ολοσχερώς το σπίτι ενώ επεκτάθηκε και στα γειτονικά σπίτια χωρίς όμως να προκαλέσει ζημιές αφού κατασβήστηκε γρήγορα.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=GKQ9IqYpbgU[/tube]

Ακόμα παραμένουν άγνωστα τα αίτια από τα οποία προκλήθηκε η φωτιά. Σύμφωνα με πληροφορίες το μεγαλύτερο από τα τρία παιδιά προσπάθησε να σώσει τα δυο μικρότερα αλλά δυστυχώς έχασε τις αισθήσεις του από τους πυκνούς καπνούς και τις έντονες αναθυμιάσεις.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=W3ExHhX9khM[/tube]

Η οικογένεια των τριών παιδιών είναι πολύτεκνη, οι γονείς έχουν δέκα παιδιά και διαμένουν μόνιμα στην Καβάλα όπου και εργάζονται, στη ΔΕΗ ο πατέρας και ως καθηγήτρια γαλλικών η μητέρα. Οι γονείς με τα μικρότερα παιδιά της οικογένειας συνήθιζαν να επισκέπτονται τον παππού και τη γιαγιά τα Σαββατοκύριακα και να διαμένουν στο πατρικό σπίτι του πατέρα.

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ και την εκπομπή του Γιώγου Αυτιά ο Δήμαρχος Παγγαίου, Βασίλης Ξουλόγης, τα τρία παιδιά δεν μπόρεσαν να βγουν έξω από το σπίτι, με αποτέλεσμα να καούν ζωντανά.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=zBRz-CGxxT4[/tube]

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από την ξυλόσομπα που χρησιμοποιούσε η οικογένεια για να ζεσταθεί.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments