ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΣΜΟΣ — 20 Ιουνίου 2013
  • Views120

ΤΟΥΡΚΙΑ
ΤΡΑΓΙΚΟΣ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

Κατά μέσο όρο τραυματίζονται 460 διαδηλωτές την ημέρα στην Τουρκία. Η Ένωση Ιατρικών Συλλόγων της Τουρκίας με ανακοίνωση της κάνει τον απολογισμό και μιλά για  7.882 τραυματίες και 4 νεκρούς σε 17 ημέρες  από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 17 Ιουνίου. Αποκαλύπτει ακόμη  πως  υπάρχουν 59 περιπτώσεις βαριά τραυματισμένων με τη  ζωή των 6 εξ αυτών να διατρέχει κίνδυνο.
Από τους τραυματισμούς οι 100 είναι στο κεφάλι, ενώ συνολικά 11 άτομα έχασαν το μάτι τους από πλαστική σφαίρα ή από βλήμα δακρυγόνου.
Στην Κωνσταντινούπολη καταγράφηκαν 4.477 τραυματισμοί και ένας θάνατος, στην Άγκυρα 1.350 τραυματισμοί και ένας θάνατος, στη Σμύρνη 800 τραυματισμοί, ενώ έχασαν τη ζωή τους ένας πολίτης στην Αντιόχεια και ένας αστυνομικός στα Αδανα.
Συνολικά 11 άτομα έχασαν το μάτι τους από πλαστική σφαίρα ή από βλήμα δακρυγόνου.
Στο μεταξύ, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κάλεσε την κυβέρνηση Ερντογάν να επιδιώξει το διάλογο αντί της βίας. Ο Ερντογάν υποστήριξε πως η “συνωμοσία” εναντίον της κυβέρνησής του “απετράπη” χάρη στην κινητοποίηση των οπαδών του ενώ απέδωσε τα εύσημα στην αστυνομία λέγοντας πως “πέρασε το τεστ της δημοκρατίας”

 

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments