ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 14 Μαρτίου 2012
  • Views119

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=epIk0a5CtDE[/tube]

Με μια άκρως απολαυστική ερμηνεία, ο αξέχαστος Νίκος Σταυρίδης απέδωσε με τον δικό του, μοναδικό τρόπο, τον ρόλο του προληπτικού, του ανθρώπου που λόγω της κακοδαιμονίας που τον κατατρέχει φοβάται ακόμα και την ίδια του την σκιά.

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που έχουν την ίδια ακριβώς φοβία με τον Νίκο Σταυρίδη. Για τον λόγο αυτό, η σημερινή ημέρα (Τρίτη και 13) προκαλεί ένα επιπλέον μούδιασμα και μια αίσθηση ότι όλα θα πάνε στραβά. Κάποιοι παίρνουν τα μέτρα τους, κάποιοι δεν βγαίνουν από το σπίτι τους και δεν μιλούν σε άνθρωπο και άλλοι δεν δίνουν σημασία. Υπάρχουν, άραγε, στοιχεία που υποστηρίζουν ότι αυτή η μέρα είναι όντως γεμάτη αρνητική ενέργεια; Η απάντησή είναι ΝΑΙ.

Ιστορικά, οι Έλληνες “καταράστηκαν” την Τρίτη από τις 29 Μαΐου 1453, την ημέρα της άλωσης της Κωνσταντινούπολης. Αν, μάλιστα, προσθέσουμε τα ψηφία του αριθμού 1453, θα προκύψει ο αριθμός 13. Και ιδού η Τρίτη και 13.
Η απέχθεια του λαού μας προς τη συγκεκριμένη μέρα πιστεύεται ότι έχει και αστρολογική εξήγηση.
Η Τρίτη κυριαρχείται από την επίδραση του Άρη, του Θεού του πολέμου, γεγονός που αποδεικνύεται και στην ετυμολογία πολλών ευρωπαϊκών γλωσσών (Mardi στα γαλλικά ή Martes στα ισπανικά, ενώ Mars στα λατινικά σημαίνει Άρης).

Ο αριθμός 13 κατηγορείται, επίσης, ότι σέρνει πίσω του κακοδαιμονίες γιατί σπάει την αρμονία του “τέλειου” αριθμού 12. Τι σημαίνει αυτό; Απλά, η μέρα χωρίζεται σε δύο 12ωρα, ο χρόνος σε 12 μήνες, ο Χριστός είχε 12 μαθητές, ο Ηρακλής έκανε 12 άθλους, τα Ευαγγέλια είναι 12.
Όπως γίνεται κατανοητό, το 13, το πρώτο κομμάτι μιας νέας 12άδας χαλάει την αρμονία.
Εν τω μεταξύ, στις κάρτες ταρό, το νούμερο 13 αντιστοιχεί στον θάνατο.
Η φοβία για τον αριθμό 13, ονόματι triakaidekaphobia δεν είναι εντελώς αναιτιολόγητη, αφού σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα του «Medical Journal», οι πιθανότητες αυτοκινητικού ατυχήματος αυξάνονται στο διπλάσιο κάθε Παρασκευή και 13!
Τέλος, στις Δυτικοευρωπαϊκές χώρες το δίδυμο Παρασκευή και 13 θεωρείται ιδιαίτερα γρουσούζικο, αφού πιθανότατα συνδέεται με τη μέρα εξολόθρευσης του Τάγματος των Ναϊτών το 1307.

Σε όσους, πάντως, θεωρούν ότι η σημερινή ημέρα είναι όντως γρουσούζικη, εμείς το μόνο που έχουμε να πούμε είναι ότι δεν πρέπει να φοβούνται απολύτως τίποτα. Μια μέρα είναι και η σημερινή, όπως όλες. θα περάσει…

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments