ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 14 Ιουλίου 2013
  • Views137

Σοκάρει η πρόβλεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκου ότι το 20% των δημοτικών αστυνομικών θα απολυθούν.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε στο «Βήμα της Κυριακής» ότι δε θα χάσουν τη θέση τους όσοι έχουν μπει μέσω ΑΣΕΠ.

Ωστόσο, ο κ. Γρηγοράκος εκτιμά ότι αυτές οι περιπτώσεις είναι πολύ λίγες. Όπως τόνισε στο ραδιόφωνο του Βήματος 99,5 πολλοί δημοτικοί αστυνομικοί έχουν μπει με πλαστά πτυχία ή με άλλους παράνομους τρόπους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει αξιολόγηση όλων των δημοσίων υπαλλήλων και δεν απέκλεισε, στο πλαίσιο αυτό, να απομακρυνθούν και δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ, καθώς έχουν μπει, ακόμη κι εκείνοι με πλαστά πτυχία.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος δε δίστασε να αποκαλύψει τις πηγές του: Πολλά ξένα ινστιτούτα στην Ελλάδα όπως το Βρετανικό Συμβούλιο, η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση, το Γαλλικό Ινστιτούτο και το Ινστιτούτο Goethe έχουν καταγγείλει ότι ο αριθμός των υπαλλήλων του Δημοσίου που εμφανίζονται να κατέχουν ξενόγλωσσα πτυχία είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τα πτυχία που έχουν δώσει.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments