ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 28 Φεβρουαρίου 2013
  • Views232

Όσοι έχουν οικογενειακό ετήσιο εισόδημα έως 25 χιλιάδες ευρώ και οι αποδοχές τους την τελευταία τριετία έχουν μειωθεί από πάνω 35% θα υπαχθούν στη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, σύμφωνα με το τελικό σχέδιο που δίνει στους δανειολήπτες περίοδο χάριτος 4 ετών, κατά την οποία θα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι. Αφορά μισθωτούς, συνταξιούχους και για όσους εργάζονται με μπλοκάκι. Βέβαια οι περισσότεροι από τους προαναφερθέντες είναι μεταξύ 25.000 και 30.000 (και οι δύο μαζί)!!.

 Κρίσιμο σημείο παραμένει το «πράσινο φως» από την ΕΚΤ στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που θα προκύψουν από την ρύθμιση των δανείων καθώς από την πλευρά των τραπεζών εκτιμώνται περίπου στα 2 δισ. ευρώ.
Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης πάντως είναι αισιόδοξη ότι θα πάρει την έγκριση, καθώς το ελληνικό σχέδιο είναι στα πρότυπα του αντίστοιχο πορτογαλικού και ισπανικού που πρόσφατα εγκρίθηκαν.
Την ίδια ώρα, πάντως 8 στα 10 νοικοκυριά δεν είναι σε θέση να αποπληρώσουν τα δάνεια τους και 3 στα 4 αγκομαχούν να αποπληρώσουν τα χρέη τους σύμφωνα με έρευνα της Public Issue.
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments