ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 03 Οκτωβρίου 2012
  • Views166

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=3xq93cMJSO0[/tube]

Τέλος στις φοροαπαλλαγές, φόρος στην ιδιοκατοίκηση. Χαράτσι στο ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας. Σοκ στις τρίτεκνες και πολύτεκνες μητέρες
Ακόμη πιο ισχυρό είναι το φοροσόκ που επιφυλάσσουν η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η τρόικα σε εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους και αυτοαπασχολούμενους.
Όπως αποκαλύπτει ο “Ελεύθερος Τύπος”, οι νέες φοροεισπρακτικές ρυθμίσεις που σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών για τα εισοδήματα των φυσικών προσώπων δεν θα περιοριστούν μόνο στην κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα προστατευόμενα τέκνα, ούτε στην αυτοτελή φορολόγηση των καθαρών εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων με συντελεστή 35%.
Το πακέτο θα περιλαμβάνει κι άλλα μέτρα-φωτιά σύμφωνα με τα οποία:

*Θα καταργηθούν όλες οι εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων.
*Θα καταργηθούν οι περισσότερες από τις αλλαγές που ισχύουν στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων, με αποτέλεσμα να επιβληθούν φόροι στην ιδιοκατοίκηση και στα επιδόματα των τριτέκνων, των πολύτεκνων, των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
*Θα εξαλειφθούν όλα τα ειδικά ευνοϊκά φορολογικά καθεστώτα που ισχύουν για χιλιάδες κατοίκους ελληνικών νησιών και παραμεθόριων περιοχών.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, το σχέδιο της ηγεσίας του ΥΠΟΙΚ και της τρόικας για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των μειώσεων φόρου προβλέπει τα εξής:
* Πλήρη κατάργηση όλων των μειώσεων φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων.
*Επιβολή φόρου στην ιδιοκατοίκηση.
*Επιβολή φόρου εισοδήματος στα επιδόματα και τις συντάξεις που καταβάλλονται στις πολύτεκνες μητέρες.
*Επιβολή φόρου εισοδήματος στο ΕΚΑΣ.
*Επιβολή φόρου στο επίδομα ανεργίας.
*Κατάργηση εκπτώσεων χωρίς δικαιολογητικά.
*Κατάργηση της έκπτωσης αποσβέσεων από τα ενοίκια.
*Κατάργηση μειώσεων φόρου για εργαζόμενους σε παραμεθόριες περιοχές.
*Κατάργηση ευνοϊκών καθεστώτων φορολογίας εισοδήματος σε μικρά νησιά.

 Για την πτώση στη ζήτηση της αγοράς ακινήτου ο πρόεδρος του συλλόγου μεσιτών Καβάλας Γιάννης Πουρσαϊτίδης δεν κρύβει ότι η κτηματαγορά βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Όπως είναι λογικό η ανάγκη για ρευστό όσων πουλάνε τους κάνει να ρίχνουν τις τιμές κατά πολύ στα ακίνητα τους συμβιβαζόμενοι με τα δεδομένα της εποχής.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments