ΕΠΙΚΑΙΡΑ — 07 Ιουλίου 2012
  • Views140

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=IDPcPz9FyUw[/tube]

Η πρώτη εμφάνιση του καύσωνα για φέτος, καθώς το θερμόμετρο θα σκαρφαλώσει στους 37 και τους 38 βαθμούς. Οι μετεωρολόγοι έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τόσο το Σαββατοκύριακο που διανύουμε όσο και οι επόμενες μέρες θα είναι πολύ ζεστές, με υψηλότατες θερμοκρασίες, ενώ οι ειδικοί έχουν συστήσει στις ευπαθείς ομάδες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους λόγω καύσωνα. Τις επόμενες μέρες η κατάσταση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη, αφού τη Δεύτερα, την Τρίτη και την Τετάρτη το θερμόμετρο θα ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου!

Όμως η τραγωδία δεν αποφεύχθηκε. Συνέβη το πρωί του Σαββάτου, σχεδόν στις 11:00, στη συμβολή των οδών Γιαννιτσών και Μυστρά στο Περιστέρι. Θύμα ένας 40χρονος άνδρας, με καταγωγή από την Πολωνία. Ετοιμαζόταν για ταξίδι στην πατρίδα του. Αλλά δεν πρόλαβε…

Ένας γιατρός που μένει στη γειτονιά, επιβεβαίωσε το θάνατό του. Το ασθενοφόρο που παρέλαβε τη σορό του άτυχου άνδρα τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί είπαν ότι πέθανε από θερμοπληξία.

Οι ειδικοί καλούν τις ηλικιακές ομάδες που διατρέχουν περισσότερο κίνδυνο, τα μικρά παιδιά, τους ηλικιωμένους και όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας (πχ καρδιοπαθείς, άτομα με αναπνευστικά προβλήματα κ.α) να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους όσο είναι δυνατόν. Όλοι πρέπει να αποφεύγουν την έκθεση στον ήλιο, να φορούν ανοιχτόχρωμα ρούχα και να πίνουν πολύ νερό. Την περίοδο αυτή, μάλιστα, ο κίνδυνος της έκθεσης στον ήλιο είναι ιδιαίτερα αυξημένος τόσο λόγω της ζέστης όσο και εξαιτίας της πιθανότητας εμφάνισης δερματοπαθειών, ακόμα και εγκαυμάτων.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments