ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 17 Ιουλίου 2013
  • Views173

Μήνυμα για την ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού λαού που “πέρασαν από πολλές διακυμάνσεις” έστειλε χθες, ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την επέτειο των 100 χρόνων της ανασκαφής στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού. Πρόκειται για συνεργασία ευρωπαϊκού επιπέδου μεταξύ της ελληνικής Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Γερμανικού Αρχαιολογικού Ινστιτούτου.

“Είναι αλήθεια ότι η οικονομική κρίση που συγκλονίζει την Ευρώπη δημιούργησε και ορισμένα αρνητικά στερεότυπα που είδαμε τον τελευταίο καιρό να βαρύνουν τις σχέσεις, τις διαχρονικές σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ του γερμανικού και του ελληνικού λαού”, σημείωσε ο υπουργός Πολιτισμού. Τόνισε όμως ότι “δεν είναι όλα οικονομία και δημόσιο λογιστικό και ότι ο καλύτερος τρόπος να κατεδαφίσουμε τα αρνητικά στερεότυπα και να αναβαθμίσουμε περαιτέρω τη διαχρονική φιλία και εξαιρετικά γόνιμη συνεργασία που θέλουν να αναπτύξουν και να προωθήσουν οι δύο λαοί είναι ο Πολιτισμός”.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε αποφασισμένος ν ‘αναβαθμίσει και να ενισχύσει τις πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ των δύο λαών και πρόσθεσε: “ας συνεργαστούμε όλοι από κοινού”.

Στη χθεσινή εκδήλωση, ο υπουργός συνεχάρη όλους όσους έχουν δουλέψει διαχρονικά για το “εξαιρετικό”- όπως το χαρακτήρισε έργο και απευθυνόμενος “στην γερμανική επιστημονική κοινότητα και στον γερμανικό ακαδημαϊκό κόσμο, που έχει αποτελεσματική συμβολή σε αυτή την πολύ μεγάλη προσπάθεια”, είπε: “η Ελλάδα που είναι η διαχρονική και ιστορική πατρίδα του παγκόσμιου ουμανισμού, τους θεωρεί και αυτούς δικά της παιδιά”.

Πηγή: enikos.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments