ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 23 Φεβρουαρίου 2013
  • Views367

H ηθοποιός Καντέλα Πένια περιγράφει όσα ζουν οι χώρες του μνημονίου
Τις συνθήκες ζωής των πολιτών που ζουν σε χώρες του μνημονίου και τις αγωνίες τους κατάφερε να περιγράψει μέσα σε 53 δευτερόλεπτα η Καταλανή ηθοποιός Καντέλα Πένια.

Κέρδισε μάλιστα την Κυριακή, στην κινηματογραφική γιορτή της Ισπανίας και βραβείο για την προσπάθειά της ενώ είπε περιγράφοντας μια γνώριμη κατάσταση για τους Έλληνες: «Ευχαριστώ πολύ. Θέλω να πω ότι είχα μείνει τρία χρόνια χωρίς δουλειά, ότι μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είδα τον πατέρα μου να πεθαίνει σε ένα δημόσιο νοσοκομείο όπου δεν υπήρχαν κουβέρτες για να τον σκεπάσουμε, όπου δεν υπήρχε νερό για να πιει, έπρεπε να του το φέρνουμε εμείς.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια που δεν δούλευα, βγήκε από τα σπλάχνα μου ένα παιδί που δεν ξέρω ποια δημόσια παιδεία το περιμένει. Αυτά τα τρία χρόνια χωρίς δουλειά είδα πώς πεθαίνουν άνθρωποι γιατί δεν έχουν σπίτι. Γι’ αυτό, τη χαρά αυτής της βραδιάς δεν θα μου την αμαυρώσει κανείς. Από εδώ που βρίσκομαι, ζητώ δουλειά. Έχω ένα παιδί να μεγαλώσω».

Η Καντέλα Πένια, δραματική Ισπανίδα καλλιτέχνις, περιέγραψε το δράμα της δικής της ζωής, και το δράμα εκατομμυρίων ανθρώπων του ευρωπαϊκού Νότου σαν κι αυτήν μέσα σε 53 δευτερόλεπτα.

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments