ΚΑΒΑΛΑ — 07 Απριλίου 2013
  • Views819

Το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας παρουσιάζει ένα ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ της ΝΙΚΗΣ ΛΙΟΓΚΑ, η οποία θα παρουσιάσει έργα Beethoven Liszt, Bartók και Ravel.

Η νεαρή Καβαλιώτισσα απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κάνει ένα διάλειμμα από τις μεταπτυχιακές σπουδές της στην Ακαδημία Λιστ της Βουδαπέστης και επιστρέφει στη γενέτειρά της για να μοιραστεί μαζί μας τέσσερα γνωστά έργα.

Εκτός από τη Σονάτα έργο 22 του Λούντβιχ φαν Μπετόβεν και τα Valses Nobles et Sentimentales του Γάλλου ιμπρεσιονιστή Μωρίς Ραβέλ, θα απολαύσουμε δύο σημαντικά κομμάτια των διάσημων Ούγγρων μουσουργών Φραντς Λιστ και Μπέλα Μπάρτοκ: θα ακούσουμε, αντίστοιχα, τις Παραλλαγές σε ένα Μοτίβο από την Καντάτα “Weinen, Klagen, Sorgen, Zagen” και από το “Crucifixus της Λειτουργίας σε σι ελάσσονα του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ και τη Σουίτα έργο 14.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2013 στις 9 μμ στο κινηματοθέατρο ΟΣΚΑΡ με ελεύθερη είσοδο.

Η Νίκη Λιόγκα είναι μια πιανίστα της νέας γενιάς με ρεπερτόριο που εκτείνεται από το μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μουσική.

Ως σολίστ έχει εμφανιστεί σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα, στη Γερμανία και την Ουγγαρία. Τον Απρίλιο του 2012 είχε την ευκαιρία να παίξει στο αυθεντικό πιάνο του συνθέτη Μπέλα Μπάρτοκ, σε εμφάνισή της στο Μουσείο Μουσικής Ιστορίας της Βουδαπέστης. Τον Δεκέμβριο του 2009 συμμετείχε με την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και μαέστρο τον Γιώργο Χατζηνίκο σε έναν κύκλο συναυλιών, παρουσιάζοντας το σπανίως παιζόμενο έργο του Νίκου Σκαλκώτα «Παραμυθόδραμα».

Tο 2009 διακρίθηκε στον διεθνή διαγωνισμό πιάνου “Karl Drechsel” στη Νυρεμβέργη και το 2002 στον διεθνή διαγωνισμό “Konzerteum” στην Αθήνα.

Aπό τον Σεπτέμβριο του 2011 σπουδάζει με κρατική ουγγρική υποτροφία στο μεταπτυχιακό τμήμα πιάνου της Ακαδημίας «Φέρεντς Λιστ» της Βουδαπέστης, με καθηγητές τους Péter Nagy και Csalog Gábor. Τον Ιούνιο του 2011 αποφοίτησε από το τμήμα ειδίκευσης πιάνου του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό την επίβλεψη της καθηγήτριας Βίνιας Τσόπελα, λαμβάνοντας την πρώτη θέση στη σειρά κατάταξης. Επιπλέον, τον Ιανουάριο του 2010 αποφοίτησε με Δίπλωμα Πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας (Άριστα και Α΄ βραβείο, τάξη Γιαννούλας Παπάζογλου).

Έχει παρακολουθήσει master classes πιάνου των Imre Rohmann, Hamish Milne, Duncan Gifford, Yonty Solomon, αλλά και φορτεπιάνου με τον Malcolm Bilson.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments