ΔΡΑΜΑ — 30 Απριλίου 2013
  • Views396

Αλλεπάλληλες είναι φέτος οι επιτυχίες των μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας σε πανελλήνια κλίμακα, γεγονός που το κατατάσσει πλέον στις κορυφαίες θέσεις πανελληνίως από άποψη διακρίσεων, σε σχέση με τις συμμετοχές και το δυναμικό του.

Α.        Στον 36ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Εγχόρδων του ΄΄ΦΙΛΩΝΑ΄΄ 2013, οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Δράμας απέσπασαν όχι μόνο ακατάπαυστα χειροκροτήματα από το κοινό και τους κριτές, αλλά και τις περισσότερες διακρίσεις. Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος 6 (έξι) μαθητές του Ωδείου μας, οι οποίοι τίμησαν την πόλη μας κερδίζοντας συνολικά 3 βραβεία, 3 Μετάλλια, 3 Επαίνους και 1 οικονομικό έπαθλο. Συγκεκριμένα:

  • Η ΘΕΟΔΟΣΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΙΤΖΗ, μαθήτρια Βιολοντσέλου στην τάξη του κ. Φιλίππου Άγγελου, κέρδισε το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στη Β΄ Κατηγορία, συνοδευόμενο από οικονομικό έπαθλο.
  • Η ΚΑΝΕΤΙΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ, μαθήτρια Βιολιού στην τάξη του κ. Χατζηκύρκου Δημήτρη, κέρδισε το Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στην Κατηγορία μικρών ταλέντων.
  • Η ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, μαθήτρια Βιολιού στην τάξη της κ. Ζλάτκα Ζλάτεβα, κέρδισε το Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ – ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ στο Βιολί – Γ΄ Κατηγορία.
  • Ο ΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μαθητής Πιάνου στην τάξη της κ. Χάμλατζη Ολυμπίας κέρδισε Β΄ΕΠΑΙΝΟ στη Γ΄ Κατηγορία.
  • Ο ΔΡΑΓΟΪΔΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ, μαθητής Βιολοντσέλου στην τάξη του κ. Φιλίππου Άγγελου, κέρδισε Β΄ ΕΠΑΙΝΟ στη Β΄ Κατηγορία.
  • Η ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΙΟΥΣΤΙΝΑ, μαθήτρια Βιολιού στην τάξη του κ. Χατζηκύρκου Δημήτρη, κέρδισε Γ΄ ΕΠΑΙΝΟ στη Β΄ Κατηγορία

Β.        Στον 28ο Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό Πιάνου της Χ.Ο.Ν. 2013 υπό την αιγίδα του Δήμου Αλίμου, ο ΧΑΤΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, μαθητής Πιάνου στην τάξη της κ. Χάμλατζη Ολυμπίας κέρδισε το 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ στη Γ’ κατηγορία.

Γ.         Από την τάξη της Μονωδίας της κ. Χαρούλας Γκλαβοπούλου, ο μαθητής Δημήτρης Καρολίδης κλήθηκε να εμφανιστεί στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στην παράσταση όπερας «Ιφιγένεια» του C. W. Gluck. Οι μαθητές Δ. Καρολίδης, Π. Σοφρωνιάδου και Α. Ζωίδης κλήθηκαν να συμπράξουν με τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, σε συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 17.05.2013. Τέλος, οι μαθητές Π. Σοφρωνιάδου και Α. Ζωίδης επελέγησαν, κατόπιν ακροάσεως μεταξύ δεκάδων υποψηφίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να συμμετάσχουν στο ετήσιο Master Class Λυρικού Τραγουδιού που θα διεξαχθεί στους Δελφούς αυτό το καλοκαίρι.

Οι λαμπρές επιτυχίες των ταλαντούχων μαθητών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας οφείλονται, πέραν της σκληρής τους δουλειάς, στην ορθή καθοδήγηση και ενίσχυση από τους άριστα καταρτισμένους καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει επίσης στον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου, κ. Άγγελο Φιλίππου, ο οποίος, πέρα από το συντονισμό της συμμετοχής των μαθητών μας στους διαγωνισμούς, φροντίζει ώστε το Δημοτικό Ωδείο Δράμας να συνεχίζει να παρέχει στους μαθητές του μουσική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου, παρά τις αντιξοότητες.

Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, στους καθηγητές και τους γονείς τους, για την ξεχωριστή διάκριση που προσέφεραν φέτος στην πόλη μας, συνεχίζοντας βέβαια μια καλή παράδοση ετών, τονώνοντας έτσι την περηφάνια μας και γεμίζοντάς μας με αισιοδοξία.

          Υπενθυμίζεται ότι για δεύτερη χρονιά φέτος έχουν θεσπιστεί, με πρόταση του Δημάρχου Δράμας, κ. Κυριάκου Χαρακίδη και ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού, ετήσιες υποτροφίες απαλλαγής από δίδακτρα για όσους μαθητές του Ωδείου διακρίνονται σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments