ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 18 Ιουνίου 2013
  • Views310

Απώλειες τεσσάρων δισ. ευρώ είχε το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου από την υπόθεση Βατοπεδίου, μέσω της παροχής μη εξασφαλισμένων δανείων από τη Μαρφίν Λαϊκή Τράπεζα.

Αυτό διαπιστώθηκε από τα στοιχεία που κατέθεσε στην Επιτροπή Θεσμών της κυπριακής Βουλής, ο Δημήτρης Τσιρώνης, πρώην βουλευτής του ελληνικού Κοινοβουλίου, ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της Προανακριτικής Επιτροπής για το Βατοπέδιο.

«Είναι τέσσερα τουλάχιστον τα δισ., τα οποία εκτιμούμε ότι έχουν χαθεί μέσα από αυτή την πλεκτάνη», σημείωσε στις δηλώσεις του, μετά την ολοκλήρωση της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της κυπριακής Βουλής Δημήτρης Συλλούρης και προσέθεσε ότι η Επιτροπή θα διευρύνει την έρευνά της.

«Πρέπει να προχωρήσουμε σε πολύ βαθιά και διευρυμένη έρευνα, γιατί είναι πραγματικά ένα μεγάλο σκάνδαλο, που στήθηκε εις βάρος του τραπεζικού συστήματος της Κύπρου, το οποίο περιλαμβάνει χρήση μοναστηριών, εταιρειών εγγεγραμμένων στην Κύπρο, με ύποπτες προεκτάσεις», ανέφερε ο κ. Συλλούρης.

«…Θα τολμούσα να πω ότι θα ήταν περιορισμένο το πρόβλημα για την Κύπρο, εάν δεν ήταν και αυτό (το σκάνδαλο του Βατοπεδίου) επιπλέον, θα ήταν δηλαδή σχεδόν το μισό πρόβλημα το οποίο διπλασιάστηκε εξαιτίας και αυτού του σκανδάλου. τέθηκαν στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών όλα τα στοιχεία που συνέλεξε η Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου» και επισήμανε πως η κυπριακή Βουλή θα πρέπει να ζητήσει το πόρισμα με τα στοιχεία από την ελληνική Βουλή» » δήλωσε ο κ. Τσιρώνης.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments