ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 11 Απριλίου 2013
  • Views803

Το νησί τίμησε τους πεσόντες στήνοντας τις προτομές τους στον προαύλιο χώρο του Ναυτικού Σταθμού της Κω, ενώ προηγουμένως τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κω-Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ.

Τα αποκαλυπτήρια των προτομών των υποπλοιάρχων Χριστόδουλου Καραθανάση και Παναγιώτη Βλαχάκου, καθώς και του αρχικελευστή Έκτορα Γιαλψού, έγιναν παρουσία του υποργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Παναγιωτόπουλου, ο οποίος τους χαρακτήρισε ως τους πιο ξεχωριστούς ήρωες, των ενόπλων δυνάμεων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τα αποκαλυπτήρια έκαναν, ο κ. Παναγιωτόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, παρουσία συγγενών των πεσόντων.

Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, Αντιστράτηγος Ευστάθιος Πανυτσίδης, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης της Κω και την παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι του νησιού.

Σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανέφερε ότι: «έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτού του είδους οι ηρωικές σελίδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την πρόσφατη Ιστορία μας, να είναι κτήμα όχι μόνο των παιδιών που σπουδάζουν σήμερα στις Ανώτατες Στρατιωτικές Ακαδημίες, Ευελπίδων, Δοκίμων, Ικάρων, αλλά να γίνουν κτήμα μέσω των βιβλίων της εκπαίδευσης σε όλα τα παιδιά που περνάνε σήμερα ή θα περάσουν αύριο από το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα».

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments