ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 12 Φεβρουαρίου 2013
  • Views762

Επεισόδιο που κρίνεται ως «ιδιαίτερα σοβαρό» και ερευνάται από τα επιτελεία, σημειώθηκε τη νύχτα της Δευτέρας στην περιοχή της Καλύμνου όταν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα rodiaki.gr, τουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο επιχείρησε να διεισδύσει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της περιοχής (Κάλυμνος, Ίμια, Φαρμακονήσι, Αγαθονήσι, Καλόλιμνος κλπ), πλησίασε πολύ κοντά στην Κάλυμνο και αναχαιτίστηκε τελικά από δύο Ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 από την 115 ΠΜ.

Το ελικόπτερο έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά μετά τις 23.00 το βράδυ να ίπταται έχοντας παραβιάσει των εθνικό εναέριο χώρο, αλλά φαίνεται ότι πετούσε στην περιοχή κάποια ώρα πριν τον εντοπισμό του και δεν αποκλείεται να προχώρησε και σε υπέρπτηση επάνω από κάποιο από τα νησιά της περιοχής.

Τα ελληνικά μαχητικά έφτασαν γύρω τις 23.30 πάνω από την Κάλυμνο και το ένα κατευθύνθηκε ανατολικά και το δεύτερο νότια επιχειρώντας κίνηση κατά του τουρκικού ελικοπτέρου.

Πέταξαν μάλιστα τόσο χαμηλά που ο βρυχηθμός των κινητήρων τους έγινε αισθητός σε ολόκληρη την Κάλυμνο.

Τα παραπάνω είναι διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα 100% και από τα συναρμόδια Επιτελεία που κάνουν λόγο για «εντοπισμό στόχου χαμηλής ταχύτητας ο οποίος εκτελούσε ελιγμούς απόκρυψης μέσω του εδαφικού αναγλύφου».

Τα F-16 δεν κατάφεραν, πάντως να έρθουν σε οπτική επαφή μαζί του, παρά μόνο να το εντοπίσουν στα ραντάρ τους και να το παρακολουθήσουν μέχρι την επιστροφή του στην μικρασιατική ακτή.

Στην περιοχή υπάρχει αυξημένη επιφυλακή, καθώς είναι η πρώτη φορά έπειτα από πολύ καιρό που συμβαίνει τέτοιο επεισόδιο.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments