ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ — 21 Ιουλίου 2013
  • Views101

Εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν το ζεύγος στην «ταραχώδη» πλατεία για γάμο τους.

Όταν το σενάριο της ζωής ξεπερνά τα κινηματογραφικά σενάρια… Ο λόγος για δυο νεαρούς Τούρκους που γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των ταραχών στην πλατεία Ταξίμ, ερωτεύτηκαν, θέλησαν να παντρευτούν στην πλατεία αλλά επενέβη η αστυνομία και σημειώθηκαν επεισόδια. Love story με ευτυχές τέλος αλλά περιπετειώδη εξέλιξη δηλαδή!

Ειδικότερα, ο γιατρός Νουράι Τσοκόλ και η νοσηλεύτρια Οζγκούρ Καγιά, γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Μάιο. Στην ίδια πλατεία όπου ξέσπασε το κύμα των μεγάλων διαδηλώσεων κατά του πρωθυπουργού Ρατζέπ Ταγίπ Ερντογάν θέλησαν να παντρευτούν.

Έφτασαν στο χώρο της «δημόσιας τελετής» όπου τους περίμεναν εκατοντάδες άνθρωποι, η νύφη ντυμένη στα λευκά, φορώντας λευκό κράνος και έχοντας κρεμασμένη στο λαιμό μια αντιασφυξιογόνα μάσκα διακοσμημένη με λουλούδια, ένα συμβολικό όσο και προληπτικό μέτρο ενάντια στις χημικές ουσίες. Ο γαμπρός φορούσε και αυτός ένα κόκκινο κράνος και έφερε επίσης μάσκα.

Όμως η τουρκική αστυνομία επενέβη δίχως ίχνος… ρομαντισμού, για να απωθήσει τους εκατοντάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί γύρω από το Πάρκο Γκεζί, για να παραβρεθούν στον γάμο των δύο νέων, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι δυνάμεις της τάξης χρησιμοποίησαν αντλίες νερού υπό πίεση και ρόπαλα για να απωθήσουν τους περίπου 1.000 διαδηλωτές στα στενά δρομάκια της συνοικίας Μπέγιογλου και στην Ιστικλάλ.

Οι διαμαρτυρίες
κατά της κυβέρνησης Ερντογάν ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου από μια ομάδα οικολόγων που αντιτάχθηκε στα σχέδια ανέγερσης εμπορικού κέντρου και ξενοδοχείου στο πάρκο. Εξελίχθηκαν όμως σε ογκώδεις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Ας ευχηθούμε στο ζευγάρι των Τούρκων «βίον ανθόσπαρτον» και χωρίς αστυνομικές επεμβάσεις…

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments