ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΟΣΜΟΣ — 08 Ιουνίου 2013
  • Views138

Τουρκικές ιστοσελίδες μετέδωσαν την Παρασκευή, ότι ένας ακόμη διαδηλωτής έχασε τη ζωή του στις μεγάλες…διαδηλώσεις της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, νεκρός είναι ο 28χρονος Αλεβίτης διαδηλωτής Duran Akbas, το οποίος τραυματίστηκε το βράδυ της Πέμπτης από τους αστυνομικούς και κατέληξε στο νοσοκομείο, ανεβάζοντας έτσι σε 5 τους νεκρούς από τα επεισόδια της τελευταίας εβδομάδας.

Στο μεταξύ και την Παρασκευή χιλιάδες διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταξίμ, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις για όγδοη ημέρα.

Οι διαδηλωτές μετά την παραδοσιακή προσευχή της Παρασκευής, προσευχήθηκαν στην πλατεία Ταξίμ για αυτούς που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και σε άλλες πόλεις της Τουρκίας.

turkey2 7-6-2013

Οι διαδηλωτές κατήγγειλαν για άλλη μια φορά την αστυνομία για υπερβολική χρήση βίας και σε ομιλίες τους δήλωσαν, ότι είναι αποφασισμένοι να παραμείνουν πιστοί στον αγώνα τους.

turkey4 7-6-2013

Στην Άγκυρα, αστυνομικοί με πολιτικά, ζήτησαν από τους διαδηλωτές, που κάνουν κατάληψη στο πάρκο Κούουλου, να ξεστήσουν τις σκηνές τους και να αποσυρθούν.

turkey3 7-6-2013

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments