ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 29 Ιανουαρίου 2013
  • Views149

Ο Σταϊκούρας τόνισε στον Νότη Μαριά των Ανεξάρτητων Ελλήνων ότι οι αποτελεσματικές διεκδικήσεις δε γίνονται με αερολογίες.

Παράταση μέχρι τις αρχές Μαρτίου προκειμένου να αποτυπώσει τις σημερινές οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την περίοδο της Κατοχή, έχει λάβει η ομάδα εργασίας που μελετά το αρχειακό υλικό στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, απαντώντας σε παρατήρηση του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Νότη Μαριά.

Ο κ. Μαριάς είχε εγκαλέσει την κυβέρνηση για ολιγωρία σε σχέση με την τεκμηρίωση των ελληνικών διεκδικήσεων απέναντι στη Γερμανία και είχε αξιώσει διευκρινίσεις για το έργο της Επιτροπής στο Γενικό Λογιστήριο, υπενθυμίζοντας πως είχε την υποχρέωση να παραδώσει πόρισμα μέχρι το τέλος του 2012.

«Νομίζω πως συμφωνούμε όλοι, ότι αποτελεσματικές διεκδικήσεις δεν μπορεί να γίνονται με αερολογίες. Συγκροτήθηκε στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους Επιτροπή για έρευνα των αρχείων του, η οποία πήρε παράταση μέχρι τις αρχές του Μαρτίου προκειμένου να ολοκληρώσει τις εργασίες της. Και εγώ έχω απαντήσει μέχρι στιγμής σε τρεις ερωτήσεις στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου» απάντησε ο κ. Σταϊκούρας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments