ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 22 Μαΐου 2013
  • Views143

Την κατάθεση, έως τα μέσα Ιουνίου, νομοσχεδίου που θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις μη εξυπηρετούμενων δανειακών υποχρεώσεων των πολιτών προς τις τράπεζες προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.

Ο κ. Σκορδάς σημείωσε πως το νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης αποτελεί παρέμβαση υπέρ των πολιτών με δίκαιο τρόπο, στο πλαίσιο ενός βιώσιμου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η πρόταση νόμου για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών προβλέπει, μεταξύ άλλων, απαλλαγή από κάθε είδους οφειλή, κάθε μορφής δάνειο σε τράπεζες και διαγραφή του συνόλου των τόκων για οικογένειες με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα ύψους 40.000 ευρώ, αλλά και διαγραφή του 50% των οφειλών για στεγαστικό δάνειο ύψους 200.000 ευρώ ή οφειλή σε κάρτες ύψους 20.000 ευρώ.

Για πρόταση που προκαλεί τεράστιο κόστος αλλά και προβλέπει μέτρα που μπορεί να τύχουν εκμετάλλευσης από καιροσκόπους, έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ, Δημήτρης Σαμπαζιώτης.

Υπέρ της πρότασης νόμου του ΚΚΕ τάχθηκε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθανάσιος Πετράκος και πρόσθεσε ότι το κόμμα του θα επαναφέρει τη δική του πρόταση.

Στις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε ο ειδικός αγορητής του Κινήματος, Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος ζήτησε τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση.

Τη συμφωνία του κόμματός της με την πρόταση του ΚΚΕ, διατύπωσε εκ μέρους των Ανεξάρτητων Ελλήνων η ειδική αγορήτρια του κόμματος, Ραχήλ Μακρή.

Να διεκδικήσει η κυβέρνηση τα κατοχικά δάνεια, ζήτησε ο ειδικός αγορητής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος. «Η ΔΗΜΑΡ με τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση πιέζει για να διαμορφωθεί ένα δίχτυ προστασίας των ευπαθών ομάδων», σημείωσε η Ασημίνα Ξηροτύρη.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments