ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 26 Φεβρουαρίου 2013
 • Views176

Η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κάλεσε τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειες για μειώσεις τιμών στα προϊόντα τους, επισημαίνοντας ότι έχουν καταργηθεί αγορανομικές διατάξεις οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν βάρος για τη λειτουργία των επιχειρήσεων

Έξι αιτήματα για τη διευκόλυνση των επενδύσεων και των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων έθεσαν στην ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης έντεκα πολυεθνικές επιχειρήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι εκπρόσωποί τους, στη διάρκεια συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τον υφυπουργό Νότη Μηταράκη, ζήτησαν:

 1. Αρση διοικητικών εμποδίων για τις εξαγωγές.
 2. Τη δημιουργία σημείου επαφής των επιχειρήσεων με τη δημόσια διοίκηση για την αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων, όπως οι αδειοδοτήσεις.
 3. Απλοποίηση αδειοδοτήσεων για παραγωγικές δραστηριότητες.
 4. Αρση προστασίας επαγγελμάτων, π.χ. φορτοεκφορτωτές.
 5. Μείωση του κόστους της ενέργειας.
 6. Κατάργηση του αγγελιόσημου.

Οι εκπρόσωποι των έντεκα πολυεθνικών προσκλήθηκαν στη συνάντηση από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης λόγω των ανακοινώσεων που έκαναν πρόσφατα για την αύξηση της παραγωγής τους και τη δημιουργία νέων επενδύσεων στη χώρα μας.

Σε δηλώσεις τους, οι κκ. Χατζηδάκης και Μηταράκης έκαναν λόγο για μηνύματα αισιοδοξίας και για σημάδια βελτίωσης του κλίματος στην ελληνική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασαν στα στελέχη των πολυεθνικών τις δυνατότητες χρηματοδότησης που προσφέρει ο νέος επενδυτικός νόμος.

Τέλος, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης κάλεσε τις επιχειρήσεις να συνεχίσουν τις προσπάθειες για μειώσεις τιμών στα προϊόντα τους, επισημαίνοντας ότι έχουν καταργηθεί αγορανομικές διατάξεις οι οποίες μέχρι πρότινος ήταν βάρος για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στη συνάντηση συμμετείχαν:

 • Ο διευθύνων σύμβουλος της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Μηνάς Ζωούλλης, μια και η εταιρεία προχωρά στην επέκταση της συμβολαιακής γεωργίας για την αγορά κριθαριού από Ελληνες παραγωγούς.
 • Ο διευθύνων σύμβουλος της Barilla Hellas Γιώργος Σπηλιόπουλος. Η εταιρεία ζυμαρικών στην Ελλάδα μετατρέπεται σε κέντρο διοίκησης 16 χωρών όπου δραστηριοποιείται η ιταλική επιχείρηση.
 • Ο αντιπρόεδρος της Unilever Hellas Γρηγόρης Αντωνιάδης. Η επιχείρηση ανακοίνωσε την παραγωγή 110 προϊόντων της στη χώρα μας.
 • Ο γενικός διευθυντής της Phillip Morris, η οποία έχει εξαγοράσει την «Παπαστράτος». Η καπνοβιομηχανία πρόσφατα εγκαινίασε επένδυση 3 εκατ. ευρώ στο εργοστάσιο της Παπαστράτος στον Ασπρόπυργο, ενώ έγινε γνωστό ότι προτίθεται να απορροφήσει το 50% της ελληνικής παραγωγής καπνού.
 • Ο επικεφαλής της Henkel Hellas Κώστας Φαλτσέτας. Η γερμανική πολυεθνική επιστρέφει μέρος της παραγωγής της στην Ελλάδα.
 • Ο διευθύνων σύμβουλος της Friesland Campina – NOYNOY Κωνσταντίνος Μαγγιώρος. Η εταιρεία πριν από 10 μήνες εγκαινίασε τη μονάδα παραγωγής γάλακτος στην Πάτρα.
 • Ο διευθύνων σύμβουλος της Kraft Hellas Λευτέρης Χαλουλάκος. Η πολυεθνική που έχει το εργοστάσιο Παυλίδης στην Ελλάδα έχει σκοπό να αυξήσει την παραγωγική της δραστηριότητα.
 • Ο διευθύνων σύμβουλος της BIC Violex Δημήτρης Πισιμίσης. Ο κ. Πισιμίσης στη διάρκεια συνάντησης του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τους επιχειρηματίες είχε μιλήσει για προβλήματα γραφειοκρατίας στην Ελλάδα.
 • Ο επικεφαλής της Nestle Raymond Franke.
 • Η υπεύθυνη πωλήσεων της SCA Hygiene Products Κατερίνα Αρβανιτάκη και
 • Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας οικοδομικών υλικών YTONG -THRAKON Εμμανουήλ Παπαδάκης.
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments