ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΝΕΣΤΟΣ ΞΑΝΘΗ — 24 Απριλίου 2012
  • Views961

23 Απριλίου χθες και στο στρατόπεδο Ασημακόπουλου ο στρατός ξηράς, με ειδική εκδήλωση, τίμησε τον προστάτη του Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο. Το παρόν έδωσαν πολιτικές, θρησκευτικές και στρατιωτικές αρχές της περιοχής.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Ndx5FpLTLi8[/tube]

Τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου τίμησαν και στο δήμο Νέστου. Οι εορτασμοί ξεκίνησαν από προχτέςς με της περιφορά της εικόνας του αγίου στους δρόμους της Χρυσούπολης, συνεχίστηκαν με το πανηγύρι της Πετροπηγής, και κορυφώθηκαν χθες με τη θεία λειτουργία στον ιερό ναό του Αγίου Γεωργίου , στο τοπικό διαμέρισμα Δύσβατου.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=Sq7E6GMz0Bo[/tube]

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε το πρωί της Δευτέρας στο στρατόπεδο Τριανταφυλίδη στην Ξάνθη η γιορτή του Αγίου Γεωργίου προστάτη του Ελληνικού στρατού Ξηράς πλην πυροβολικού. Παρουσία των Θρησκευτικών, πολιτικών, τοπικών αρχών και πολιτών τιμήθηκε σήμερα ο Άγιος Γεώργιος προστάτης του Στρατού Ξηράς πλην Πυροβολικού.

Αναγνώσθηκε η ημερησία διαταγή του Αρχηγού του Στρατού η οποία αφού αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Γεωργίου συνέστησε στις ένοπλες δυνάμεις και ιδιαίτερα στις μονάδες της Θράκης να συνεχίσουν την άοκνη προσπάθεια τους προκειμένου να φυλαχθούν τα όσια και ιερά της πατρίδας μας. Ακολούθησε επίδειξη των οπλικών συστημάτων που διαθέτει το τέταρτο Σώμα Στρατού.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=aHN8ogGHrsk[/tube]

Ο στρατηγός διοικητής του Δ ΣΣ κ. Α. Τσέλιος μετά το πέρας της τελετής ανέφερε ότι γιορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Γεωργίου προστάτη του Στρατού Ξηράς πλήν του Πυροβολικού και είναι γνωστό όπως σημείωσε ότι το Πυροβολικό έχει ως προστάτη την Αγία Βαρβάρα. «Ο Άγιος Γεώργιος κοσμεί όλες τις πολεμικές σημαίες των Μονάδων και των σχηματισμών και όπως ακούσαμε στην ημερησία διαταγή του κ. Αρχηγού, ο Άγιος Γεώργιος είχε χαρίσματα και πολλές αρετές. Είχε την αρετή της γενναιότητας, της μεγαλοψυχίας, της ανδρείας και κυρίως της πίστεως. Σήμερα οι Έλληνες και ιδιαίτερα ο στρατός πρέπει να πιστεύει. Διότι το να πιστεύεις σε κάτι δεν είναι τίποτε, όμως το να αγωνίζεσαι και να πεθαίνεις για αυτό που πιστεύεις, είτε για την καθ εαυτό πίστη είτε για την πατρίδα είναι το πάν. Χρόνια πολλά»

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/uploads/DVT_C006.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments